28.3 C
Haarlem
zaterdag, juni 10, 2023
Home Streaming Audio Primephonic laat gebruikers tracks downloaden

Primephonic laat gebruikers tracks downloaden

0
Primephonic laat gebruikers tracks downloaden

De muziekdienst voor alleen klassieke muziek Primephonic heeft een nieuwe versie van z’n app uitgerold. Daarmee zijn tracks uit uw playlist offline te bewaren.

Er is lang niet altijd en overal een stabiele en snel genoeg zijnde internetverbinding te vinden onderweg. Bijvoorbeeld omdat u net in een stukje wereld terecht komt met een slechte mobiele internetdekking (of zelfs helemaal geen). Of een openbare hotspot (sowieso vanuit veiligheidsoverwegingen al geen briljant idee om te gebruiken) blijkt tamelijk overbelast. En als u dan toch ongestoord naar uw geliefde klassieke tracks van Primephonic, de vorig jaar gelanceerde muziekdienst voor alleen klassieke muziek, wilt luisteren hebt u een probleem. Of beter: had. Want dankzij een app-update voor de dienst kunt u nu tracks uit uw playlist downloaden en lokaal op uw smartphone of tablet bewaren.

Overal

Gedownloade tracks bieden vanzelfsprekend het voordeel dat u ongeacht het wel of niet aanwezig zijn van een (goede) internetverbinding u altijd en overal kunt luisteren. Overigens is Primphonic een Nederlands-Amerikaanse startup voor het streamen van klassieke muziek. Opgezet door liefhebbers die zich bezorgd maakten over de beschikbaarheid van dit genre. En ook over de slechte vindbaarheid bij de reguliere muziekdiensten. In de eigen app is daarvoor een geavanceerd zoekmechanisme ingezet dat is geoptimaliseerd voor klassiek.