13.5 C
Haarlem
woensdag, juni 7, 2023
Home Streaming Audio Sonos presteert prima en rolt Google Assistant uit

Sonos presteert prima en rolt Google Assistant uit

0
Sonos presteert prima en rolt Google Assistant uit
Sonos presteert prima en rolt Google Assistant uit

Sonos laat weten uitstekende kwartaalresultaten in de boeken te hebben genoteerd. En er is meer interessant nieuws!

Sonos noteerde voor het tweede kwartaal een omzet van $210 miljoen dollar. Da’s altijd goed nieuws natuurlijk. Vooral het home theatre-segment doet het volgens de fabrikant goed, met een groei van 29% ten opzichte van vorig jaar. De groei op het vlak van componenten bedroeg 33%, voornamelijk te danken aan de lancering van de Sonos Amp. De categorie draadloze speakers kromp echter, met 17%. Dat is te danken aan het einde voor de PLAY:3 en krimpende verkoop van de PLAY:1. De nieuwste draadloze speaker Sonos One bracht dan weer wel geld in het laatje met een 14% omzetgroei.

Google Assistant

Nu zijn al die droge cijfertjes natuurlijk alleraardigst, zeker als die indiceren dat het goed gaat met een bedrijf. Maar audioliefhebbers zien meer muziek in audio. En mogelijk ook in slimme speakers. Vandaar dat het interessant is om te lezen dat Sonos Google Assistant deze week uitrolt naar de Sonos One en Beam. Vooralsnog is de via een firmware-update aangeleverde mogelijkheid echter alleen in de VS beschikbaar. Andere regio’s volgen de komende maanden. De update zorgt ervoor dat u een enkele slimme speaker koopt en vervolgens zelf kunt kiezen welke assistent u erop wilt gebruiken. Tot slot vermeldt de fabrikant natuurlijk ook erg blij te zijn met de voor Augustus op de rol staande IKEA-speakers.