17.9 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi Sound United wil Onkyo onder haar vleugels

Sound United wil Onkyo onder haar vleugels

3
Sound United wil Onkyo onder haar vleugels

Sound United tekent intentieverklaring voor de overname van de Home Audio-divisie van Onkyo Corporation, waarmee een wel heel sterk conglomeraat ontstaat.

Sound United LLC, het moederbedrijf van Denon, Polk Audio, Marantz, Definitive Technology, HEOS, Classé, en Boston Acoustics, heeft vandaag aangekondigd dat het een intentieverklaring heeft getekend voor de overname van de consumer audio-divisie van Onkyo Corporation, inclusief de merken Onkyo, Pioneer, Pioneer Elite en Integra. De voorlopige overeenkomst biedt beide partijen de mogelijkheid om de onderhandelingen over de definitieve algemene voorwaarden op korte termijn voort te zetten. De CEO van Sound United, Kevin Duffy, zal tevens worden aangesteld als CEO van de nieuwe gefuseerde bedrijven. De transactie weerspiegelt het continue streven van Sound United om te voldoen aan de vraag van consumenten naar de best klinkende en technologisch geavanceerdste audioproducten. Dankzij het uitgebreide merkenportfolio is Sound United nog beter in staat om consumenten te voorzien in hun specifieke behoeften met hoogwaardige producten.

Blij

“We zijn erg blij met de opportuniteit om de respectabele merken Onkyo en Pioneer aan ons portfolio toe te voegen. Sound United is een van de toonaangevende aanbieders van hoogwaardige audio-/videoproducten en we zijn ervan overtuigd dat we onze consumenten en distributiepartners met de gefuseerde bedrijven kunnen voorzien van ongeëvenaarde innovatie en geluidsprestaties”, aldus Kevin Duffy. “Na afronding van de transactie zullen we intensief met de consumer audio-divisie van Onkyo Corporation samenwerken om de overgang naar Sound United zo soepel mogelijk te laten verlopen. Medewerkers, klanten en distributiepartners zullen profiteren van de uitgebreide breedte en diepte van de nieuwe organisatie.”

Innoveren

Dankzij de investering in extra merken is Sound United volgens eigen zeggen nog beter in staat om te innoveren op het gebied van productcategorieën, functiesets, technologiepartners en consumentendoelgroepen: ‘Sound United is marktleider op het gebied van snelgroeiende, draadloze luidspreker- en soundbarcategorieën met spraakherkenning. Het bedrijf investeert graag in de ontwikkeling van nieuwe producten en profiteert daarbij van de lange innovatiegeschiedenis van Onkyo en Pioneer. Door ‘s werelds beste talenten op het gebied van elektriciteit en akoestiek in te zetten, zal Sound United de lange geschiedenis van ongeëvenaarde productontwikkeling moeiteloos voort kunnen zetten. De uitgebreide reikwijdte zorgt ook voor meer productie-efficiëntie, versnelde ontwikkelingscycli en een gefuseerd bedrijf met een betere positie om te investeren in de toekomst van de hoogwaardige audiocategorie’.

Breed productassortiment

De consumer audio-divisie van Onkyo Corporation bestaat uit productcategorieën zoals: AV-receivers, HiFi-apparatuur, Mini-systemen, smart speakers, draaitafels, soundbars, thuisbioscoopsystemen, optische schijfspelers en nog veel meer. Onkyo Corporation behoudt de rechten op de merken Pioneer en Onkyo ten behoeve van hun bedrijven Digital Life en Embedded Audio. Als onderdeel van de geplande overname zullen alle wereldwijde distributie-overeenkomsten met derden waaronder de hoogwaardige audioproducten worden verkocht, worden overgenomen door Sound United.

In juni definitief

De afronding van de transactie is onderhevig aan diverse normale opschortende voorwaarden, waaronder, maar niet beperkt tot, de ondertekening van de definitieve overeenkomst, de afronding en goedkeuring van due diligence, de gecommitteerde financiering en goedkeuring van de toezichthouders en de aandeelhouders van Onkyo Corporation tijdens de jaarlijkse algemene vergadering. Deze zal naar verwachting op 26 juni 2019 plaatsvinden. Hou de website van het bedrijf in de gaten voor meer info.

3 REACTIES