11.6 C
Haarlem
woensdag, mei 31, 2023
Home Streaming Audio Update voor Roon met diverse verbeteringen aan boord

Update voor Roon met diverse verbeteringen aan boord

2
Update voor Roon met diverse verbeteringen aan boord

Roon build 416 bevat onder meer verbeteringen op het vlak van prestaties plus nieuwe veelgevraagde functies op het scherm Now Playing.

Als u zoekende bent naar net weer wat meer snelheid voor Roon, alsmede nieuwe functies en meer dan is het tijd om uw software weer eens te updaten. De nieuwste versie (build 416) bevat in ieder geval verbeteringen op het vlak van prestaties, altijd meegenomen. Daarnaast is de Android-versie van Roon compleet gereviseerd. Deze moet sneller starten, sneller draaien, minder geheugen gebruiken en minder opslagruimte in beslag nemen. Het betekent wel dat u minimaal Android 5.0 moet draaien op uw toestel en dat Roon Remote Android 4.4 niet meer ondersteunt. Ofwel: het welbekende KitKat valt buiten de boot. Bedenk daarbij wel dat we inmiddels al vele, vele versies van Android verder zijn. Als uw relatief recente toetel nog steeds niet op versie 8 (eigenlijk ook al weer achterhaald!) draait, ligt dat vooral aan de fabrikant van uw smartphone die blijkbaar geen updates regelt.

Optimalisatie

Het Now Playing-scherm van Roon rouleert alle beschikbare artiestenfoto’s als een track gemaakt is door meerdere personen. Verder krijgt u vanaf de albumpagina toegang tot cd-boekjes (booklets), liner notes, en extra afbeeldingen. De snelheidsverbeteringen moeten onder meer zorgen voor een betere zoeksnelheid. Ook artiesten met veel albums moeten nu sneller laden. Meer informatie over het systeem vindt u op de website van de fabrikant.

2 REACTIES