x-odos introduceert de xo|stream pro en een nieuwe App

0
x-odos introduceert de xo

x-odos lanceert de xo|stream pro – een streamer/transport – op de op springen staande High End München.

‘x-odos heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan de uitbreiding van hun productlijn en een nieuwe App, als eerste lanceren ze tijdens High-end München de xo|stream pro. De xo|stream pro is een streamer/transport en speelt op het niveau van de xo|one. Daarmee zet hij een nieuwe standaard binnen zijn prijsklasse (en ruim daarboven!). Later dit jaar komen er nog versies met DAC’, zo meldt distributeur YN Audio.

Echt muziek

YN Audio vervolgt: ‘Wij hebben het prototype (zie de foto’s) al mogen testen en naast kostbaardere concurrenten en CD loopwerken gezet. Het resultaat was overweldigend, deze streamer komt in de buurt van wat kostbare CD loopwerken doen en laat de concurrentie ver achter zich. Ongekend transparant, timing, flow, clean… hij maakt echt muziek!’

Uitbreiden met harddisk

De xo|stream pro kan worden uitgebreid met een harddisk/SSD waarmee u ook op het apparaat zelf muziek kunt opslaan. Ondanks dat x-odos spelers geen UPNP/DNLA ondersteunen is de muziek op de schijf wel voor andere UPNP/DNLA apparaten beschikbaar. x-odos kiest bij gebruik van een NAS voor een file share, dit is de “schoonste” verbinding tussen NAS en afspeler, zo vindt de fabrikant. De xo|stream pro zal alle gangbare bestandsformaten afspelen (tot 32/768 en native DSD). Hij beschikt over RCA, AES/EBU en 2x een USB uitgang/ingang. De eerste lading x-odos’en zal begin juni leverbaar zijn en de verwachte verkoopprijs bedraagt €4.980,-

App

Er komt ook een nieuwe app van x-odos. YN Audio: ‘De oude App was al goed, echter hebben ze zichzelf het doel gesteld om de beste en meest gebruiksvriendelijke App op de markt te ontwikkelen dus er is altijd ruimte voor verbeteringen. De nieuwe App ziet er grafisch nog mooier uit en er zullen enkele handige features inzitten als zoeken over al je muziekbronnen (lokaal, NAS en streaming services), weergave van meer informatie over artiest, de mogelijkheid tot maken van eigen filters, nieuwe functionaliteiten met betrekking tot het aanmaken van playlists en eenvoudigere wizards voor de installatie van bijvoorbeeld een NAS. De snelheid van de App blijft als hij is, ongeevenaard!’