20.9 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Hi-Fi Cary Audio presenteert VT-500 phono-voorversterker

Cary Audio presenteert VT-500 phono-voorversterker

0
Cary Audio presenteert VT-500 phono-voorversterker

Cary Audio heeft een nieuwe phono-voorversterker aan z’n assortiment toegevoegd. Vier zachtgloeiende buizen geven het apparaat z’n versterkende krachten.

De nieuwe VT-500 van Cary Audio is een phono-voorversterker die volgens de fabrikant is ontworpen voor zelfs de meest veeleisende vinyl-liefhebber. Vier 6SL7 dubbele triode-buizen vormen het actieve deel van het apparaat. RIAA-correctie wordt gerealiseerd via een passief RC-circuit dat een plek heeft gekregen tussen de twee versterkertrappen in. Een zware externe gereguleerde voeding zorgt voor een stabiele spanning. U kunt zowel MM (-38 dB waarbij de buizenversterker wordt gebruikt) als MC (-65 dB, waarbij een combinatie van ingangstrafo’s en buizen wordt ingezet) cartridges gebruiken. De MM-ingangsimpedantie bedraagt 47 kOhm. De ingangsimpedantie voor MC-cartridges is instelbaar, kies uit 50, 100, 200, 500 of 1000 Ohm.

Voedingsbuis

Overigens is ook in de externe voeding van de Cary Audio VT-500 een buis gebruikt; een 5AR4 om precies te zijn. Het energieverbruik van het geheel ligt op 15 Watt. Hou verder rekening met een opwarmtijd van vijf minuten, waarna alles optimaal klinkt. Althans als u de door Cary Audio genoemde 100 uur ‘inbrandtijd’ hebt voltooid. Blijft over de prijs, deze single-ended klasse A phono-voorversterker wordt geleverd voor een bedrag van $5495 dollar. Inderdaad iets voor serieuze vinylliefhebbers dus die het onderste uit de kan willen halen.