11.5 C
Haarlem
woensdag, juni 7, 2023
Home Hi-Fi Handig: maak uw eigen Chord speakerkabels

Handig: maak uw eigen Chord speakerkabels

0
Handig: maak uw eigen Chord speakerkabels

Nou ja: eigenlijk is de nieuwe Hex Gun van Chord bedoeld voor dealers. Om snel en simpel kabels op maat te maken. Maar wat let u zelf…?

Kabels. Ze zijn altijd net te lang of te kort. Zeker gezien de soms exorbitant hoge prijzen van deze noodzakelijke snoertjes is elke meter te veel er een. Getrainde dealers kunnen vanaf nu in ieder geval Chord kabels op lengte maken. Ter plekke. Ook bestaande kabels kunnen voorzien worden van een nieuwere connector. Daarvoor heeft Chord een hex gun ‘krimptang’ uitgebracht. Wilt u een kabel op maat, dan hoeft u dus – mits uw dealer deze service ook ondersteunt – niet meer in de wachtrij bij de fabriek aan te sluiten.

Superieur

De hex gun is compatibel met diverse Chord-pluggen. De fabrikant laat weten dat krimpen overigens vaak als ‘minderwaardig’ wordt gezien. Volgens hen onzin, want in militaire en andere high-end toepassingen waar een hoge mate van betrouwbaarheid vereist is, wordt de techniek al heel lang probleemloos gebruikt. Het bedrijf heeft 10 jaar gewerkt aan de optimalisatie van de ChordOhmic pluggen en verzilverde koperkabels om een volgens hen – ten opzichte van de oude soldeerverbindingen – superieure verbinding te creëeren die lang meegaat. Qua pluggen zijn leverbaar: de ChordOhmic banaan naar banaan  a £120; banaan naar spade a £188 en spade naar spade a £256. De hex gun zelf wordt waarschijnlijk angstvallig afgeschermd door Chord en in inderdaad alleen aan dealers geleverd. Jammer eigenlijk, want met de instructiefilm zou u het ook zelf kunnen doen. En de tang gelijk ook voor andere klusjes kunnen inzetten.