10.5 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Home Cinema - Custom Install Het is over en uit voor tv-fabrikant Loewe

Het is over en uit voor tv-fabrikant Loewe

1
Het is over en uit voor tv-fabrikant Loewe

Het Duitse Loewe is failliet en sluit per 1 juli aanstaande de deuren. Vierhonderd werknemers zijn getroffen en inmiddels geïnformeerd over het verlies van hun baan.

Het is niet de eerste keer dat tv-fabrikant Loewe in zwaar weer verkeert. In 2013 ontsnapte het dankzij een investering van Stargate Capital ternauwernood aan een faillissement. Loewe was fabrikant van de meer luxe televisies, inclusief OLED-exemplaren. Ook (mobiele) speakers behoorden tot het productassortiment. Het bedrijf heeft de strijd tegen goedkopere, soortgelijke producten uit het verre oosten echter verloren. De curator is nu op zoek naar een koper voor de resterende inboedel. Een doorstart lijkt er niet in te zitten, want de merknaam mag niet verkocht worden. Sterker nog: deze is nu in bezit van een investeringsmaatschappij met de naam RiverRock, dat leningen had uitstaan bij de tv-fabrikant.

Merknaam Loewe kwijt

Het zal vooral dankzij het verlies van de merknaam Loewe een hele opgaaf worden om de restanten van het bedrijf te verkopen. Wel is de kans aanwezig dat die naam los wordt verkocht door de investeringsmaatschappij. Kijk dus niet heel vreemd op dat er in de toekomst ineens weer Loewe-spullen op de markt verschijnen. Maar die hebben dan helemaal niets meer met het uiteindelijk de 96-jarige leeftijd behaalde televisie-fabrikant van doen. Op de website van het bedrijf is op moment van schrijven nog niets te vinden, maar dat zal vast nog veranderen.

1 REACTIE