Illusonic rolt uitgebreide update voor IAP uit

0
Illusonic

Illusonic heeft een grote update klaar staan voor de IAP geluidsprocessors. De software is van nul af aan opnieuw opgebouwd en beschikt over veel nieuwe features.

De IAP geluidsprocessoren van Illusonic zorgen voor geluidsoptimalisatie in elke luisterruimte, zo meldt de fabrikant. U kunt kiezen uit varianten met twee kanalen tot en met 16 kanalen (zie ook deze alweer wat oudere review van de IAP8). Via uitgebreide software op de pc of Mac past u elk systeem volledig aan de kamer (of welke plek dan ook) aan. De firmware in de IAP regelt zaken als calibratie, Clarity (een techniek die zorgt voor minder resonerende ‘drogere’ bassen), meer ruimtelijkheid, center channel processing en verbetering van het dynamisch bereik.

Grote update voor soft- en firmware

De software – zoals gezegd beschikbaar voor Windows en macOS – waarmee u de IAP instelt is volledig vernieuwd. Inmiddels aanbeland bij versie 7.1. Zo wordt het nieuwe Dynamic Range nu ondersteund, zijn er nieuwe standaard presets, een nieuwe USB-driver en meer. Ook de calibratiesoftware is vernieuwd, met allerlei verbeteringen en toevoegingen. Last but not least is ook de firmware voor de Illusonic IAP zelf van een ‘overhaul’ voorzien. Zo treft u daarin een nieuwe versie van Clarity aan, het nieuwe Dynamic Range, geen pop-geluid meer bij overschakelen van het type phono, aangepaste fabrieksinstellingen en meer. U treft een uitgebreid overzicht van de alle aangepaste software en de nieuwe mogelijkheden aan op deze pagina.