11.2 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Home Cinema - Custom Install Sony kondigt sluiting Engels CD en Blu-ray distrubutiecentrum aan

Sony kondigt sluiting Engels CD en Blu-ray distrubutiecentrum aan

2
Sony kondigt sluiting Engels CD en Blu-ray distrubutiecentrum aan

Sony heeft laten weten het Engelse distributiecentrum voor CD’s en Blu-ray’s te willen sluiten. Dat zou alles met de opmars van streaming te doen hebben.

Volgens Sony heeft de beoogde sluiting te maken met het steeds populairder wordende streamen van audio en video. Tegelijkertijd hoeft u als eventuele liefhebber van de fysieke schijfjes ook geen grote angst te hebben. De distributiecentra annex fabrieken op het Europese vasteland in Oostenrijk, Tsjechië en Spanje blijven namelijk gewoon doordraaien. Mogelijk heeft dus ook Brexit er iets mee te maken, maar daar wordt verder – vanzelfsprekend, want het is en blijft een gevoelig onderwerp – met geen woord over gerept. Het officiële standpunt van Sony is dat de fabriek en distributiecentrum in Enfield sluiten vanwege ‘veranderd consumentengedrag’.

Brand

Overigens kwam het Noord-Londense distributiecentrum acht jaar geleden uitgebreid in het nieuws. Een grote brand destijds – een gevolg van de rellen daar – verwoestte circa een kwart aan de totale Britse voorraad aan home entertainment schijven. Een jaar later werd het geheel heropend, maar nu lijkt er dan een definitief einde aan het bedrijf te komen. Sony DADC – zoals deze tak van het bedrijf officieel heet – gaat nog in gesprek met getroffen werknemers en probeert hen waar mogelijk te ondersteunen en de impact van de sluiting op hun leven zo klein mogelijk te houden.

2 REACTIES

  1. Met een pc kan met een cd brander, muziek op een cd-r gezet worden. Al weet ik niet of dat nog gangbaar is, zelf cd’s branden. Met een Apple iMac kan nog gebrand worden, al weet ik niet of er nog lege cd-r schijven bestaan in de handel?

    De LP is leuk, maar ook dat koop ik niet meer.

    Streamen is me gemakkelijk. Een app, een giga keuze uit goede muziek.

  2. “Video Killed the Radio Star” zongen Trevor Horn, Geoff Downes and Bruce Woolley in 1978. En nu dus streaming die de handel in schijfjes dood maakt.
    “C’est La Vie” en dat is een liedje dat door heel veel artiesten is gezongen.
    Waarbij we dus nog steeds bij muziek zijn! 😉