11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Streaming Audio Weiss DAC 5-serie Roon Ready

Weiss DAC 5-serie Roon Ready

0
Weiss DAC 5-serie Roon Ready

Het Zwitserse merk Weiss heeft voor zijn DAC 5xx-serie het predicaat Roon Ready in de wacht gesleept. Vanaf nu kunt daarop met Roon aan de slag.

Het zijn overigens niet alleen de DAC’s van Weiss uit de 5-serie, maar ook de DSP’s die Roon Ready verklaard zijn. Om precies te zijn gaat het om de DAC501 en DAC502 alsmede de DSP501 en DSP502. Met Roon kunt u muziek beheren, organiseren, streamen en nog veel meer. Daarbij wordt gezorgd voor zaken als cover art, cd-boekjes en songteksten. Ondersteund worden onder meer streamingdiensten als Tidal en Qobuz. Voor de liefhebbers ondersteunt Roon ook MQA.

DSP

De DAC50x is overigens gelijk aan de DSP50x met één verschil: de DSP’s hebben een digitale uitgang in plaats van een analoge. Met de DSP50x stuurt u dus bijvoorbeeld een al bestaande DAC aan, of iets als een setje actieve speakers met digitale ingang. De keuze is geheel aan u dus, afhankelijk van wat u al aan ‘hardware’ hebt staan. Voor de rest geldt dat de apparaten allerlei DSP-functionaliteit aan boord hebben. Denk daarbij aan dingen als Room equalizer, toonregeling, vinyl-simulatie en crosstalk-cancellation. Mogelijkheden te over dus, voor zowel bezitters van een DAC als een ieder die nog zoekende is naar een D/A-converter.