Crosley brengt nieuwe retro-apparatuur uit

0
Crosley

Crosley maakt bijzondere audio-apparatuur. In die zin dat alles heerlijk retro oogt, maar onder de motorkap is het allemaal wel hypermodern natuurlijk.

Als je zo eens rondneust in de online shop van Crosley, krijg je al snel een weemoedig gevoel. Want tjongejonge wat gaat die tijd eigenlijk snel. De seventies en eighties lijken alweer uit een vorige eeuw te stammen. En doen dat feitelijk ook. Ja, we worden oud. Maar goed, niets staat u in de weg om stiekem een beetje weg te zwijmelen met wat retro-ogende apparatuur op bijvoorbeeld de werk- of slaapkamer. Crosley heeft daarvoor ten eerste een nieuwe platenspeler uitgebracht: de Momento. Deze speelt 33 1/3, 45 en 78 tpm platen af. Maar mocht u even genoeg hebben van vinyl, dan is er ook de ingebouwde Bluetooth-ontvanger. Daarmee streamt u in een handomdraai muziek van bijvoorbeeld een smartphone. Mocht u het willen, dan kan de speler aan externe speakers gekoppeld worden. Duur is het apparaat in ieder geval niet met een prijskaartje van $119,95.

Terug naar de eighties

Ook bijzonder aardig is de Crosley Ridgemont, een apparaat dat zo uit de roemruchte jaren tachtig lijkt te zijn ontsnapt. U treft er niet alleen een platenspeler in aan, maar ook een cd-speler, cassettedeck en tuner. Van zowel platenspeler als cassettedeck kunt u rechtstreeks naar een USB-stick of SD-kaart rippen. Bluetooth ontbreekt op dit apparaat evenmin en ook hier zijn desgewenst externe speakers aan te koppelen. U eigent zich deze Crosley toe door betaling van $199. Van beide hier genoemde apparaten zijn nog geen afbeeldingen op de site van de fabrikant te vinden. Wel kunt u ze alvast zien op deze pagina van Whathifi.com. En mocht u op zoek zijn naar nog meer aparte audio-apparatuur, check dan deze eerder in ons nieuws verschenen micro-platenspeler van Crosley ook eens…