20.7 C
Haarlem
zondag, juni 11, 2023
Home Personal Audio IT’S OK geeft ‘Walkman’ nieuw draadloos leven

IT’S OK geeft ‘Walkman’ nieuw draadloos leven

0
IT’S OK geeft ‘Walkman’ nieuw draadloos leven

De retro-gekte gaat steeds verder, nu is er een Bluetooth cassettespeler van IT’S OK. U kunt er ook mee opnemen…

Het lijkt erop dat de veertigers en vijftigers van nu een enorme heimwee hebben naar hun jeugdjaren. IT’S OK van NINM Lab speelt daar handig op in met wederom een retro-product. De nieuwe Bluetooth 5.0 portable cassette player maakt het niet alleen mogelijk om uw oude cassettes op een draadloze hoofdtelefoon of speaker af te spelen, u kunt er ook mee opnemen. Op de meegeleverde lege tape bijvoorbeeld. Duur is het ding alvast niet met een prijskaartje van $63 dollar. Wel geldt dat het hele project nog in Kickstarter-fase verkeert, maar gezien het feit dat de financiering al duizenden dollars over het beoogde doel heen geschoten is, komt dat apparaat er gewoon. Bovendien heeft NINM Lab behalve de IT’S OK in het verleden al meer bijzondere retro-producten op de markt gebracht, waaronder een converter voor oude analoge 35mm camera’s waarmee polaroidfoto’s zijn te maken.

Alleen de goede herinneringen?

Blijft over de vraag waar die retro-gekte toch vandaan blijft komen. Want eigenlijk is er geen weldenkend (jongere?) mens die terug wil naar het tijdperk van kraakjes, janken, zeeën aan ruis enzovoorts. Waarom met name een oudere generatie aan deze ‘features’ dan warme herinneringen heeft? Het lijkt een beetje op de welbekende Ostalgie die in het oosten van Duitsland heerst. Daar lijkt men zich alleen de leuke dingen van de voormalige DDR te willen herinneren. Er is een levendige handel in producten uit die tijd, maar ook worden continu herinneringen opgehaald. Waarbij de negatieve aspecten als een dictatuur, communisme, Stasi, armoede enzovoorts overduidelijk niet besproken worden. Blijkbaar wil iedereen zijn of haar jeugd zo leuk en prettig mogelijk herinneren. Waar uiteraard niets mis mee is, maar wel een mogelijke verklaring voor retro-gekte. Het is in ieder geval een tak van sport die NINM Lab getuige de IT’S OK prima begrepen heeft!