20.7 C
Haarlem
zondag, juni 11, 2023
Home Hi-Fi Kimber Kable introduceert Select USB-kabels

Kimber Kable introduceert Select USB-kabels

0
Kimber Kable introduceert Select USB-kabels

Kimber Kable bestaat 40 jaar en zoals het een goed bedrijf betaamt wordt dan vaak een wat extra’s uit de kast getrokken. Zoals een serie kabels.

Kimber Kable werd midden jaren ’70 van de vorige eeuw opgericht door Ray Kimber. In die dagen verschenen de eerste discotheken in Los Angeles. Met daarin naast geluid ook een berg aan licht-apparatuur. De kabels van zowel geluid als licht liepen vaak naast elkaar, wat vervelende storingen tot gevolg had. Kimber bedacht vervolgens een stalen afscherming om de audiokabels heen. Dat werkte, maar had ook weer een mindere geluidskwaliteit tot gevolg omdat het staal het magneetveld van de speakerkabels beïnvloedde. Om dat weer tegen te gaan zette Kimber tegengesteld gedraaide geleiders in. En bedacht vervolgens dat die alleen ook afscherming konden bieden, wat inderdaad werkte. Hoe dan ook, het getweak destijds zorgde voor een soort aha-erlebnis en een bedrijf voor audiofiele kabels was dan ook het logische gevolg. Inmiddels zijn we dit jaar veertig jaar verder. Kimble Kable bestaat nog steeds en blijft bijzondere producten uitrollen.

Kimber Select USB

Zo verschijnen dit jaar de Kimber Select USB-kabels. De koperen geleiders zijn voorzien van een zilverlaagje en PTFE-isolatie met een lage dichtheid. Alle aders zijn vervolgens gevat in een stevige gevlochten kunststof mantel. Ook zijn er varianten van deze kabels met deels volledig zilveren geleiders of alleen zilveren geleiders. Welke variant u ook kiest: ze zijn allemaal leverbaar in lengtes van 0,5 tot en met 6 meter en u kunt kiezen uit diverse plugcombinaties. Prijzen van de nieuwe USB-kabels gaan vanaf zo’n £562,50 Britse ponden voor een halve meter KS-USB Cu, ofwel de koperversie.