Kryna Audio Audioboard Palette: weg met trillingen

0
Kryna Audio

Het Japanse Kryna Audio heeft een nieuwe grondplaat ontwikkeld. Het Audioboard Palette moet trillingen afkomstig van erop geplaatste apparatuur effectief tegenhouden.

Veel audio-apparatuur genereert mechanische trillingen. Denk aan de motor van een cd- of platenspeler bijvoorbeeld. Ook een analoge voeding met een zware trafo kan trillingen introduceren. Volgens Kryna Audio komt dat de geluidskwaliteit van de complete keten niet ten goede. En dus is het zaak om een trillingen-veroorzakend apparaat op de speciale grondplaat Audioboard Palette te plaatsen. Deze bestaat feitelijk uit twee losse delen. het bovenste deel is op ‘t onderste geplaatst middels CAT-voetjes. Daardoor moet een volledig gescheiden geheel ontstaan, waardoor trillingen niet verspreid worden.

Fundament

Kryna Audio werd in 1980 opgericht en draait dus alweer bijna 40 jaar mee. Hert Audioboard Palette werd ontwikkeld in samenwerking met de TU Kinki, eveneens te vinden in Japan. Volgens de ontwerpers is het oppervlak waarop hifi-apparatuur staat net zo belangrijk als het fundament van een huis. De basis bepaalt of trillingen in een apparaat blijven of zich verspreiden en omringende apparaten beïnvloeden. De Audioboard Palette van Kryna Audio vormt volgens de fabrikant een soort van mechanische diode die vibraties effectief bij het erop geplaatste apparaat houdt. Het bord meet 490 x 34 x 420 mm en u betaalt er een bedrag van €1080 voor. Desgewenst is ook het bord weer op voetjes – zoals bijvoorbeeld spikes – te zetten.