20.7 C
Haarlem
zondag, juni 11, 2023
Home Home Cinema - Custom Install Nubert NuBox AS-225 ‘sounddeck’ voor beter tv-geluid

Nubert NuBox AS-225 ‘sounddeck’ voor beter tv-geluid

0
Nubert NuBox AS-225 ‘sounddeck’ voor beter tv-geluid

Het Duitse Nubert heeft een nieuwe ‘sounddeck’ uitgebracht voor onder de tv. Een dergelijk apparaat levert – al was het maar vanwege de grotere klankkast – een beter tv-geluid.

Een sounddeck (of soundplate zo u wilt) als de nieuwe NuBox AS-225 van Nubert is een dieper uitgevallen (maar dan ook weer kortere) soundbar. Hem rechtstreeks onder de tv ophangen kunt u dus vergeten. Wel is het mogelijk om er een televisie op te zetten, in dit geval exemplaren tot een gewicht van 50 kilo. De ’25’ in het typenummer komt overigens niet zomaar uit de lucht vallen: Nubert bestaat namelijk 25 jaar. En dit model getuigt daar rechtstreeks van. De AS-225 is opgezet als een compacter en goedkoper alternatief voor de nuPro AS-250.

HDMI ARC

U sluit de Nubert NuBox AS-225 het best aan via een HDMI-kabel die u in de ARC-aansluiting vanuw televisie prikt. Heeft als voordeel dat u het volume van het sounddeck voortaan eenvoudig via de afstandsbediening van de tv regelt. Er is geen display aanwezig op het apparaat; een multicolor LED geeft informatie over wat er zoal gaande is. Aan de achterkant treft u zowel analoge als digitale ingangen aan. Daarnaast is het mogelijk om via Bluetooth geluid te streamen vanaf bijvoorbeeld een smartphone of tablet. U kunt kiezen uit standaard stereoweergave of een via DSP gerealiseerd ruimtelijk geluidsbeeld. Vier klasse D-versterkers van elk 160 Watt sturen de drivers aan. Mocht u behoefte hebben aan nog meer laag, dan kan optioneel een subwoofer aangesloten worden. De Nubert NuBox AS-225 kost €375. Mocht u trouwens op zoek zijn naar iets nog stevigers, dan bracht Nubert vorige maand de nuPro XS-7500 uit.