12 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Hi-Fi Vincent CD-200 cd-speler met buizen

Vincent CD-200 cd-speler met buizen

0
Vincent CD-200 cd-speler met buizen

U kunt maar niet kiezen tussen buizen en halfgeleiders? Dan is de Vincent CD-200 cd-speler wellicht iets voor u, want tevens voorzien van buizen!

Er is nog altijd een groep mensen die zweert bij de aloude buizensound. Gelukkig voor hen is ‘de buis’ aan een soort revival bezig, net als viny, tape en wat dies meer zij. U treft buizen dan ook in allerlei audio-apparatuur aan, zoals bijvoorbeeld in de nieuwe CD-200 cd-speler van Vincent. Natuurlijk is het overgrote deel van de componenten in deze speler in halfgeleider-techniek uitgevoerd. Een microcontroller met buizen uitvoeren zou u namelijk tenminste een extra huiskamer kosten. Zo wordt de Sanyo DA11 laserunit (alvast een halfgeleider) gekoppeld aan een Philips servobord. Samen met in huis ontwikkelde software moet dat volgens de fabrikant een zuivere en verbeterde uitlezing van cd’s opleveren. Als DAC wordt de PCM1796 van Burr-Brown ingezet.

Buizenklank

En dan komen we eindelijk bij die beloofde buizen. Die zijn achter de DAC geschakeld. De beide 6N1-buizen moeten zorgen voor ‘natuurlijkheid’ en ‘warmte’. Elk kanaal apart beschikt overigens over een extra en onafhankelijk filter, versterking en buffer. Verder laat Vincent weten dat gedacht is aan een stevige en vooral stabiele voeding die ook z’n steentje moet bijdragen aan het uiteindelijke klankbeeld en verbeterde dynamiek. Als trafo wordt een exemplaar met losse secundaire spoelen ingezet. Eentje verzorgt het digitale deel, de andere ‘t analoge. Qua uitgangen treft u op deze Vincent niet alleen analoge uitgangen (cinch) aan, maar ook optische en digitale coax-uitgangen. De prijs van al dit moois valt alleszins mee. U koopt de Vincent CD-200 voor een bedrag van €799. Het apparaat is per direct leverbaar.