11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Hi-Fi Miyajima Infinity, een puur mono cartridge

Miyajima Infinity, een puur mono cartridge

0
Miyajima Infinity, een puur mono cartridge

Miyajima heeft een nieuw cartridge uitgebracht: de Infinity. Het is een element speciaal bedoeld voor in mono opgenomen platen.

Vinylliefhebbers heb je in alle soorten en maten. De meer serieuze typen zweren bij het echt oudere materiaal, denk jaren veertig tot en met zestig van de vorige eeuw, bijvoorbeeld. Stereo was toen nog lang niet gemeengoed. Afspelen van een mono-plaat met een modern stereo-cartridge is niet optimaal en dus komt het nieuwe mono-exemplaar van Miyajima voor die klussen uitstekend van pas. De Infinity (even wat naar beneden scrollen op deze pagina) werkt alleen in het horizontale vlak en is daarmee mechanisch anders opgebouwd dan een stereo-cartridge. Het leidt volgens de fabrikant tot een zeer laag niveau aan groefruis, terwijl de modulatie in die groef uiterst nauwkeurig wordt gevolgd.

Tijdsperioden

De Infinity van Miyajima is een MC-type cartridge. Het is in twee uitvoeringen verkrijgbaar. In het eerste geval voorzien van een 1,0 mm conische naald. Deze is bij uitstek geschikt voor oudere mono-opnamen met een bredere groef, de periode jaren veertig tot eind jaren zestig. De andere versie met een 0,7 mm conische naald is bedoeld voor de latere mono-platen, vanaf eind jaren zestig tot en met het heden. Daarvoor gebruikt de platenfabriek namelijk een stereo cutter om mono-opnamen mee te maken. Overigens is een écht mono cartridge als dit exemplaar ook alleen bedoeld voor het afspelen van mono-platen en niet voor stereo-opnamen. U haalt een Miyajima Infinity in huis voor een bedrag van £2725 Britse Ponden.