PS Audio presenteert Stellar phono-voorversterker

0
PS Audio

PS Audio heeft een gloednieuwe phono-voorversterker uitgebracht. De Stellar kan overweg met zowel MM- als MC-cartridges, dus u bent in één klap klaar.

De nieuwe PS Audio Stellar phono-voorversterker is eigenlijk een soort hommage aan het allereerste product dat de fabrikant in 1974 uitbracht. Ook dat was een phono-voorversterker en daarmee is de cirkel na 45 jaar – mede dankzij een vinyl-revival – weer rond. De Stellar gebruikt geen IC’s in de signaalweg, het is al discreet wat u er aantreft. Het gaat dan om FET’s en met de hand geselecteerde premium-onderdelen. Het geheel is in klasse A opgebouwd, en er is voorzien in passieve RIAA-correctie.

Veelzijdig

De PS Audio Stellar (er is trouwens meer in deze serie te vinden aan apparaten) kan zoals beloofd overweg met MM- en MC-cartridges. Daarbij geldt dat er voor MC (moving coil) zowel een vaste als variabele belasting beschikbaar is. Deze is volledig instelbaar via de afstandsbediening. Door de extreem lage ruis kunt u MC-cartridges gebruiken die minimaal slechts 0,15 mV leveren. Via de afstandsbediening kunnen twee toonarmen geselecteerd worden, met elk single-ended of gebalanceerde uitgangen. Tot slot is er nog de stevige voeding die volgens de fabrikant moet zorgen voor onder meer een 20V rms-uitgangsspanning, die garant moet staan voor een stevig laag en een ongelimiteerde reserve plus dynamiek. De Stellar is leverbaar vanaf september dit jaar, voor een adviesprijs van $2499 Amerikaanse dollars.