14.6 C
Haarlem
dinsdag, mei 30, 2023
Home Hi-Fi Genuin Audio presenteert Pearl phono-voorversterker

Genuin Audio presenteert Pearl phono-voorversterker

0
Genuin Audio presenteert Pearl phono-voorversterker

De nieuwe Pearl phono-voorversterker van Genuin Audio is exclusief voor de fabrikant ontwikkeld door Walter Fuchs.

Die Walter Fuchs is bepaald geen onbekende in het hifi-wereldje en heeft z’n sporen daar bij diverse grote merken nagelaten. De Genuin Audio Pearl phono-voorversterker is dan ook een mooi ontwerp. De basis wordt gevormd door een kanaalgescheiden klasse A versterker, waarbij volgens de fabrikant – hoe kan het ook anders – hoogwaardige onderdelen gebruikt zijn. U treft er onder meer relais met een contactlaag bestaande uit een mix van goud, zilver en palladium in aan. Het RIAA correctiefilter is deels actief (eerste trap) en deels passief. Deze combinatie moet zorgen voor bestendigheid tegen oversturing en tegelijkertijd zo min mogelijk vervorming.

MM en MC

U kunt op de Pearl van Genuin Audio gelijktijdig een MM- en MC-element aansluiten. De MC-tak is volledig symmetrisch opgebouwd en voorzien van XLR-ingangen. De MM-ingang beschikt over reguliere tulpaansluitingen. Via dipschakelaars aan de achterkant van het apparaat past u zaken als versterking, capaciteit (in geval van MM) en weerstand (MC) aan. De eigenlijke phono-voorversterker komt samen met een in een aparte behuizing gebouwde voeding. Deze beschikt over een 250 VA ringkerntrafo plus uitgebreide afvlakking. U kunt kiezen uit zwarte of zilveren behuizingen en de vraagprijs bedraagt €4990.