12.8 C
Haarlem
donderdag, juni 8, 2023
Home Hi-Fi Nieuwe Accuphase klasse A eindversterker

Nieuwe Accuphase klasse A eindversterker

4
Nieuwe Accuphase klasse A eindversterker

Accuphase heeft een nieuwe klasse A eindversterker aan het assortiment toegevoegd. De A-48 beschikt over interessante features.

In de eindtrap van de nieuwe Accuphase klasse A eindversterker worden vermogens-MOSFET’s ingezet. Zes parallelle tegengekoppelde paren om precies te zijn, allen direct aan een uit de kluiten gewassen koelblok geschroefd. Dat levert een volgens de fabrikant uitstekende afvoer van warmte op en een daaruit resulterende lineaire vermogenscurve. De losse versterkertrappen in de A-48 zijn discreet opgebouwd met low noise-onderdelen. Het levert een indrukweggende signaal-ruisverhouding van 117 dB op, wat volgens Accuphase bij gebruik van opamps in IC-vorm niet mogelijk was geweest. Een hoge dempingsfactor van 800 staat garant voor luisterplezier waarbij alle nuanceringen en dynamiek in een nummer gewaarborgd zijn. Het maximale vermogen in 8 Ohm speakers bedraagt 45 Watt, oplopend naar 360 Watt in 1 Ohm speakers.

Bi-amping en bridgen

Een stevige netvoeding opgebouwd rond een ringkerntrafo en in totaal 60.000 uF aan afvlakcondensatoren levert een schone en stabiele spanning. De Accuphase A-48 beschikt over symmetrische en a-symmetrische ingangen, waarbij de polariteit voor symmetrische ingangen omgeschakeld kan worden. Praktisch is de luidsprekerbeveiligingsschakeling (mooi woord voor een potje scrabble!), die gecombineerd is met een kortsluitbeveiliging. Ondersteuning voor Bi-amping en brugmodus zijn aanwezig. Op de homepage van Accuphase zelf wordt de A-48 op moment van schrijven nog niet genoemd. Wel kwamen we ‘m al tegen bij de Duitse distributeur. U kunt daar tevens een brochure downloaden met uitgebreide informatie over de versterker. Uit die brochure komt ook de boven dit artikel staande foto.

4 REACTIES