10.2 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Hi-Fi Wilson Audio presenteert Chronosonic XVX

Wilson Audio presenteert Chronosonic XVX

6
Wilson Audio presenteert Chronosonic XVX

Wilson Audio heeft een nieuw vlaggenschip toegevoegd aan het toch al bijzonder te noemen assortiment speakers: de Chronosonic XVX.

Er is zo verschrikkelijk veel te vertellen over de nieuwe Chronosonic XVX van Wilson Audio, dat dit simpelweg niet gaat passen in een nieuwsbericht. Wilt u echt de ontstaansgeschiedenis van deze nieuweling weten, dan adviseren we u om deze pdf van Wilson zelve eens door te lezen. Onder meer het trieste overlijden van Dave Wilson komt daarin aan bod, inclusief zijn laatste kunststukje in de vorm van de WAMM Master Chronosonic. Toch gaat het leven – hoe oneerlijk soms ook – gewoon door. En is het inmiddels zoon Daryl die de scepter zwaait bij de luidsprekerfabrikant. Gelouterd door vele eigen luidsprekerontwerpen komt het nieuwste hoogtepunt van Wilson Audio uit zijn handen: de Chronosonic XVX.

MTMM

De nieuwe Chronosonic XVX van Wilson Audio is direct herkenbaar als ontwerp van deze fabrikant. Een deel van de techniek uit de ultieme WAMM is – zij het in iets simpeler vorm – terug te vinden in de nieuweling. Verder is onder meer een compleet nieuw ontwikkelde middentoner gebruikt, de Alnico QuadraMag. Waarbij Alnico dan weer staat voor ALuminium, NIckel, CObalt. Waar we volgen de fabrikant bijvoorbeeld ook op moeten letten is de ongebruikelijke MTMM-indeling van de drivers. Ofwel: u treft er midrange, tweeter en opnieuw midrange in aan. De afzonderlijke elementen van de luidspreker zijn gevat in een open ophanging van ‘ultra high grade’ aluminium, dat moet voor een enorme stijfheid zorgen. Ook nieuw zijn de Wilson Audio crossover-condensatoren, AudioCapX geheten. Ingebouwde verlichting maakt het opstellen en uitlijnen van de luidsprekers makkelijker. Nog veel meer bijzondere details leest u in de genoemde pdf. Blijft over de prijs: $329000 Amerikaanse dollars, leverbaar in diverse kleuren ‘WilsonGloss Premium Pearl’.

6 REACTIES

  1. Als je het kan betalen, dan is het ‘n impress your friends setje boxen.
    Kan niet geloven dat ze VEEL beter klinken dan de huidige klasse speakers die de helft moeten kosten.

    Gaan harder?!!!
    Ik weet Martin Logan vraagt ‘ n ton en er zijn installaties van ‘n half miljoen Euro
    Ach sommige gebruiken een aansteker om een sigaar aan te steken, terwijl je dit ook kan doen met briefjes van €500,–