12.1 C
Haarlem
woensdag, juni 7, 2023
Home Personal Audio Bose komt naar u toe deze herfst (soms)

Bose komt naar u toe deze herfst (soms)

0
Bose komt naar u toe deze herfst (soms)

Mocht u in het bezit zijn van een Bose QC 35 II en problemen met NC hebben na een firmware-update, dan komt Bose op bezoek als u in de buurt woont.

Updates. Het blijft een noodzakelijk kwaad, dat met enige regelmaat meer kwaad dan goed doet. We kennen allemaal de ellende rondom updates van bijvoorbeeld Windows 10. Maar omdat in steeds meer apparaten ook een complete computer verborgen zit, worden die dingen ook van updates voorzien. En soms gaat het ook daar mis, zo ondervonden bezitters van de Bose QuietComfort 35 II. Na een recente firmware-update werkte bij een hoop mensen het noise cancelling-gedeelte niet goed meer. In ieder geval beduidend minder effectief dan voor de upgrade, die overigens al in juni is uitgerold. Het regende klachten op de Bose gebruikersforums. En dat heeft de fabrikant doen besluiten tot een bijzondere actie.

Op bezoek

Een ieder die in de buurt van het hoofdkantoor van Bose in het Amerikaanse Massachusetts woont en de NC-problemen met de genoemde hoofdtelefoon, kan – mits hij of zij dat wil natuurlijk – rekenen op een bezoekje van een Bose-techneut. De fabrikant wil zo in de luisteromgeving van de gebruiker nagaan wat er nu precies aan de hand is. Zoals in het hier geplaatste bericht te lezen valt, loopt het onderzoek – inclusief huisbezoeken – nog steeds. Aldaar is ook een link te vinden naar een enquête over het fenomeen. Wordt ongetwijfeld vervolgd. Maar wel mooi om de toewijding van Bose te zien!