15.2 C
Haarlem
zondag, juni 4, 2023
Home Hi-Fi Cost is No Object Show in Brasschaat

Cost is No Object Show in Brasschaat

0
Cost is No Object Show in Brasschaat

Komend weekend zaterdag 2 en zondag 3 november organiseert Alpha Brasschaat weer een roemruchte Cost is No Object show.

‘Het is ons een grote eer dat wij u wederom kunnen uitnodigen voor een fantastische ervaring in de reeks van Cost is No Object Shows !
Zoals u wellicht weet is dit intussen (sinds 1992) zowat een jaarlijkse traditie om met een set uit te pakken die wat afwijkt van het meer gewone parcours. Een set die bakens verzet, maar zowat onbetaalbaar is …”cost is no object”… prijs speelt geen rol, stel als ik ooit de lotto win…’, aldus de uitleg van Alpha Brasschaat rondom deze inmiddels toch wel traditie te noemen happening.

Beauty and the Beast

Het persbericht vervolgt: ‘Het doel is om samen gezellig naar muziek te luisteren. Genieten met een hapje en een drankje erbij, ervaringen uitwisselen, … kortom ‘t is voor de fun en geen verkoop-praatjes! Deze keer een megaset uit de McIntosh stal en een stel fabuleuze luidsprekers van de Italiaanse muziek-instrumentenbouwer, Sonus faber. De McIntosh set MC2 eist meteen respect… alleen het uiterlijk al… ‘The beast’ zo te zeggen! Maar er is uiteraard ook een ‘beauty’ aan het beest verbonden… niet enkel visueel maar de klank als het belangrijkste! De Lilium van Sonus faber, een prachtige verschijning ‘The beauty’ heeft ook nog de kant van kracht, kortom ‘The beast’ kwaliteiten… samen… tja dat moet u eens ervaren. Een luistersessie zegt meer dan duizend woorden!’. Aan enthousiasme in ieder geval geen gebrek daar in het Belgische!

Premiere

Verder is er – zo laat Alpha Brasschaat weten – ook nog de premiere van de nieuwste Sonus faber Olympica Nova reeks. Én de nieuwe MC2700 tube preamp. Streaming wordt verzorgd door de Naim NDX555. ‘Zoals altijd, enkel muziek en geen blabla, hapje, drankje en gezellig samen zijn. De show is uiteraard gratis, er is ruime en gratis parkeergelegenheid in de direkte omgeving’, zo laat de organisatie weten. Het adres waar u zaterdag en zondag tussen 10.00 uur en 18.00 uur terecht kunt: Bredabaan 1031, te 2930 Maria-ter-heide in het Belgische Brasschaat.

Feestje: een nieuwe vestiging!

Los van de Cost is No Object show staat er ook nog een opening van van de nieuwe vestiging van Alpha op de rol. Ook daarvoor bent u alvast uitgenodigd, meldt het bedrijf. In hun eigen woorden dan maar even:

Beste vrienden en muziek minnend publiek,

Het is ons een genoegen om te melden dat wij, God zij dank, een prachtige lokatie hebben gevonden te Ukkel. Een ruime showroom op 300m2 met eigen parking in een geluidsarme omgeving, naast de Alsembergsesteenweg en vrij vlot bereikbaar.

Het pand zelf, vroeger een textiel atelier waar naaisters in alle rust hun werk deden, met mooie lichtinval, hoge plafond, … loftstyle die we een Alpha touch hebben gegeven.

Met een mooi palet van hoogwaardige merken die we nu reeds sinds 1986 verdelen, is het verheugend om deze nieuwe challenge te mogen brengen, en wij hopen dat u de kans ziet om ons aldaar te komen bezoeken…!
Om u een duwtje in deze richting te geven, dachten wij aan een show! Een Cost is No Object Show, deze keer vooreerst in onze hoofdstad ! Dans la capitale…!

Met deze show introduceren wij heel graag een nieuw merk, namelijk DarTZeel. Dit merk uit Genève Zwitserland is echt uitzonderlijk fraai materiaal. Niet alleen door zijn heel mooie goud/rode combinatie die direct opvalt, maar door het zwitserse precisiewerk die heel zichtbaar is in de afwerking van deze juweeltjes…
Uiteraard is het de klank die de echte waarde bepaal en daar gaat het ons uiteraard om. U mag ons geloven… het is onwaarschijnlijk muzikaal !!
Durf stellen als de typische Geneefse horloge u precies zegt hoe laat het is, doen deze Geneefse juweeltjes u de tijd vergeten…!!

Er is meer, want de intro gebeurt in het bijzijn van Hervé DeleTraZ ‘lui meme’!, deze uiterst sympatieke man, grote fan van Hergé (Tintin dus) geeft acte de presence, en alhoewel dat zijn kennis van het Nederlands onbestaand is, spreekt hij wel engels en frans uiteraard, maar voornamelijk hij spreekt vlot de universele taal, nl. de muziektaal !!

Verder aangevuld door de prachtige high end luidsprekers van Morel uit Israel met hun vlaggeschip, de ‘Fat lady’ in de stijl van… it ain’t over till the fat lady sings !! Nou met dat ‘Fat’ valt wel goed mee… eerder ‘well rounded’ zou correcter zijn… Ook zij zijn vertegenwoordigd door hun CEO Hanan Dayan !

Een CNO show om niet te missen dus en reden om ons zelf vanuit Vlaanderen & Nederland in Brussel te komen opzoeken.

Deze show gaat door op 10 & 11 november van 10u tot 18 u.

Joseph Bensstraat 21 te Ukkel (zijstraat Alsembergsesteenweg)’

Dat u het weet. Overigens heeft het Belgische Alpha niets met Alpha Audio te maken, maar ze organiseren daar – zoals u hierboven ziet – wel regelmatig aardige dingen!