17 C
Haarlem
vrijdag, juni 9, 2023
Home Streaming Audio Netwerk Doe mee met de Alpha Switch Test!

Doe mee met de Alpha Switch Test!

43
Doe mee met de Alpha Switch Test!

Zoals je wellicht weet, zijn we bezig met het testen van de mogelijke invloed van een audiofiele switch. Is er een verschil? Zo ja: hoe zou dat kunnen? Testen gaat op twee manieren: meten en luisteren. We hebben al wat metingen, maar nu is het tijd voor luisteren. En dat doen we graag samen met onze lezers! 

Speciale audioswitches zijn nieuw in ons wereldje. En zoals dat vaak geldt, zijn er voor- en tegenstanders. Mensen die claimen dat het niet kan én een groep die zegt: ik hoor een verschil, dus het werkt. Als journalistiek medium zien wij een plicht objectief te testen. Dus met metingen én een grondige luistertest.

Graag betrekken we onze lezers bij deze test. We zetten de test graag op op zaterdag 30 november, 13:00. De test zal tot ongeveer 17:00 duren, schatten we in. De ruimte in de luisterruimte op kantoor is beperkt (vijf mensen kunnen luisteren per keer), dus bij meer dan tien mensen totaal, moeten we er een stop op zetten.

We hopen dat je dit initiatief waardeert en deel wilt nemen aan deze interessante test. Heb je zelf een switch die je mee wilt nemen, dan waarderen we dat enorm!

Adres Alpha Audio:

Nijverheidsweg 36

2031CP Haarlem

43 REACTIES

  1. Ik kijk met veel genoegen uit naar de zoektocht naar een goede switch. Onlangs mijn hegel h360 en Bleusound losgekoppeld van mijn ziggomodem door er een netwerkswitch tussen te zetten. Daarnaast standaard cat8 kabeltjes i.p.v. bouwmarkt kabeltjes er tussen gezet. Het resultaat was zeer duidelijk hoorbaar.

  2. Nou dat wordt dus een feestje op 30 november!
    Als jullie dan geconcludeerd hebben dat een audiofiele switch werkt (want een andere conclusie is er niet…), dan is er wederom werk aan de winkel voor Jaap en zijn collega’s.
    Want welke switch moet je nou hebben? Er komen er namelijk steeds meer op de markt. Binnenkort ook een interessante van Melco. Net als de Sotm voorzien van de mogelijkheid om ook fiber aan te sluiten!

  3. Dat zal een veelzeggende proef worden, succes, ik woon helaas te veraf anders kwam ik zeker, zelf hebben we met vier mensen al een soortgelijke luistertest gedaan, de N8 voor en na fiber systeem tegenover gewone switch ook voor en na. Binnenkort terug maar met een sbooster op de laatste converter, bij mij thuis is dit laatste een pluspunt.