14.2 C
Haarlem
zondag, juni 4, 2023
Home Hi-Fi Eaton introduceert stijlvolle Protection Box

Eaton introduceert stijlvolle Protection Box

1
Eaton introduceert stijlvolle Protection Box

Eaton introduceert de stijlvolle Protection Box die waardevolle apparatuur beschermt tegen overspanning. Praktisch als u uw dure elektronica wilt beschermen.

De nieuwe Eaton Protection Box biedt hoogwaardige beveiliging tegen indirecte spanningspieken door blikseminslag of netspanningsfluctuaties. Als extra zekerheid is apparatuur die is aangesloten op de Protection Box via Eaton verzekerd tot maximaal 50.000 Euro per incident. Waarbij geldt dat de hoogte van het verzekerde bedrag voor aangesloten apparatuur afhankelijk is van het type Protection Box en alleen geldig is in de EU landen en Noorwegen. De Protection Box heeft een nieuw en fris design en hoeft daardoor in een huiselijke of zakelijke omgeving niet meer weggewerkt te worden, zo meldt de fabrikant.

Blikseminslag of een vervelende spanningspiek

‘De waarde van apparatuur die via stekkerdozen wordt gevoed, kan flink oplopen. Televisies, computerapparatuur, tablets, telefoons en andere apparatuur kunnen bij overspanning ernstig beschadigd raken. Een blikseminslag of een schakelfout in het elektriciteitsnet kan zo tot een grote schadepost leiden. Met hoogwaardige beveiliging volgens NEN 61643-11 is apparatuur die via de Protection Box met het elektriciteitsnet verbonden is, tegen de meest voorkomende incidenten beschermd’, aldus Eaton. De veilige stekkerdozen zijn verkrijgbaar met 6 of 8 stopcontacten en optioneel een beveiligde telefoonverbinding en 2 USB-poorten. Ook is er een enkelvoudige Protection Box die als veilige tussenstekker dient. De Protection Box kan ook tegen de wand gemonteerd worden. De aan-uitschakelaar is verdiept om te voorkomen dat de spanning per ongeluk aan- of afgeschakeld wordt.

1 REACTIE

  1. En nu het belangrijkste…..werkt zo een simpele tussenstekker en wat doet het met de klank van de installatie?…..Of is het beter een overspanningsbeveiliging in de stoppenkast in te bouwen?….Of misschien helemaal niets……., misschien iets voor een serieus testje???