18.1 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Hi-Fi Ga luisteren naar en over buizenversterkers

Ga luisteren naar en over buizenversterkers

1
Ga luisteren naar en over buizenversterkers

Nog nooit buizenversterkers horen spelen? Grijp dan uw kans bij Mimesis Audio in België, op 26 en 27 oktober!

Heeft u nog nooit een buizenversterker horen spelen? Of hebt u altijd al eens het geluid ervan willen horen maar nooit de kans ertoe gekregen? Dan organiseert Mimesis Audio in het Belgische Lievegem een tweetal mooie demodagen waar u alsnog die kans krijgt. Op zaterdag 26 en zondag 27 oktober kunt u binnenlopen bij de zaak, alwaar dan een heus buizenweekend gaande is.

Uitleg en luistersessies

Mimesis: ‘Op 26 en 27 oktober vertellen wij u alles over ‘vacuum tubes’ of buizen.
Deze vorm van versterking staat garant voor een muzikale weergave, helder en toch rustig. Tijdens onze demonstratie kunt ook het verschil horen tussen verschillende soorten buizenversterkers: single-ended of push-pull. We houden vier buizenversterkers voor u luisterklaar. Hebben we uw nieuwsgierigheid geprikkeld? Kom dan kennis maken met de uitstekende producten van Unison Research, Synthesis en Pro-Ject Audio, uiteraard allemaal aangestuurd door buizen’. U vindt Mimesis Audio aan de Binnenslag 38 te Lievegem in België, waar het natuurlijk altijd goed toeven is! Op de website van de zaak is het evenement eveneens vermeld. En u leert er meteen wat de bedrijfsnaam betekent!

1 REACTIE

 1. Ik heb weleens een demo genoten waar een buizenversterker een set luidsprekers aanstuurde.

  Het geluid kon ik moeilijk accepteren, omdat naar jaren de transistoren versterkers mijn oren hebben gevormd.
  Na een demo met een hybride, was ik ook niet echt overtuigd. Wederom het gewend zijn aan transistoren.

  Nadat de demonstrateur een transistoren versterker liet horen, kwam uit de luidsprekers het geluid waarvan ik smul.

  Ook peperdure high end waarmee is gewerkt met transistoren vind ik mooier.

  Het is een smaak ding.
  Wel hou ik van gitaarversterkers waarin buizen zitten.