iFi presenteert Zen Blue aptX Bluetooth-ontvanger

0
iFi

Het Britse iFi heeft een praktische aptX Bluetooth-ontvanger in de vorm van de Zen Blue uitgebracht. Pimp uw niet-Bluetooth capabele hardware!

Lang niet elke high-end (of zelfs hifi) geïntegreerde versterker of voorversterker heeft Bluetooth aan boord, zeker de wat oudere exemplaren niet. De ontwikkelingen op het vlak van draadloze audio zijn de afgelopen jaren desondanks wel doorgegaan. Bluetooth aptX of – nog mooier – aptX HD, LDAC en Huawei’s huiseigen HWA bieden allemaal de mogelijkheid tot streamen in hoge kwaliteit. En precies daarvoor komt de nieuwe iFi Zen Blue goed van past. Het ondersteunt alle genoemde verliesvrije protocollen, maar kan ook overweg met AAC. Dat is dan weer praktisch voor een ieder die apparatuur van Apple gebruikt, u verliest dan geen kwaliteit door nodeloze hercompressie. U sluit het apparaat gewoon aan op uw bestaande hifi.

Verliesvrij

Feitelijk is de iFi Zen Blue het eerste product uit deze categorie dat gebruik maakt van Qualcomm’s QCC5100 chip, waarin ook een DAC verwerkt is. iFi zelf heeft daar nog een externe ESS Sabre DAC aan toegevoegd, die beschikt over z’n eigen tijdcorrectie. In ieder geval ondersteunt het apparaatje dankzij de eerstgenoemde chip aptX HD, waarmee verliesvrij streamen via Bluetooth tot en met een kwaliteit van 24 bit / 48 kHz mogelijk is. Meer kan ook, via LDAC. Daarmee haalt u een kwaliteit van maximaal 24 bit / 96 kHz. De kleine krachtpatser moet deze maand verkrijgbaar zijn, voor een bedrag van 129 Britse Ponden. De Zen Blue wordt wel al vermeld op de site van iFi, maar om ‘m te bekijken moet u een wachtwoord invullen (of even Googelen naar afbeeldingen). Grote kans dat zodra de Zen Blue leverbaar is, de pagina actief wordt zonder wachtwoordgedoe!