11.6 C
Haarlem
donderdag, juni 8, 2023
Home Hi-Fi Keces presenteert nieuwe phono-voorversterker

Keces presenteert nieuwe phono-voorversterker

0
Keces presenteert nieuwe phono-voorversterker

Het Taiwanese Keces heeft een nieuwe phono-voorversterker met de naam Sphono uitgebracht, samen met een bijbehorende voeding.

De nieuwe Keces Sphono phono-voorversterker beschikt over vier ingangen. Twee keer MC en 2 x MM om precies te zijn. Middels schakelaars op het frontpaneel is de gewenste ingang te selecteren. Een ideaal apparaat voor een ieder die dus meerdere platenspelers heeft staan en gebruiken. Bij de Sphono hoort een Spower 48 Volt voeding. Beide apparaten kunnen netjes gestapeld worden waarmee een ordelijk geheel ontstaat. Volgens Keces moet de geleverde voedingsspanning extreem ruisarm zijn. De behuizing van zowel voorversterker als voeding zijn gemaakt van lekker dik aluminium.

Veel instellingsmogelijkheden

Via dipschakelaars (aan de achterkant) is de ingangscapaciteit voor MM-elementen in zes stappen van 47 tot en met 470 pF instelbaar. Voor MC-elementen kunt u – wederom in zes stappen – een ingangsimpedantie tussen de 56 Ohm en 47 kOhm kiezen. Op het frontpaneel is via een draaischakelaar de versterkingsfactor voor zowel MM als MC regelbaar en u kunt kiezen uit een IEC RIAA en standaard RIAA filter. Scheelt weer een lange discussie! Tot slot is een in- en uitschakelbaar subsonic filter aanwezig. Alle ingangen zijn als tulp (cinch) uitgevoerd. Qua uitgangen zijn zowel Cinch als XLR beschikbaar. Inwendig is de Keces Sphono opgebouwd als dual mono. Geheel discreet en draaiend in klasse A. De prijs van de Keces set (ofwel de Sphono en Spower) bedraagt €2498.