21.2 C
Haarlem
zaterdag, juni 10, 2023
Home Hi-Fi Sound United neemt Onkyo toch niet over

Sound United neemt Onkyo toch niet over

0
Sound United neemt Onkyo toch niet over

Sound United kondigt de beëindiging van de intentieovereenkomst aan om Onkyo Corporation’s Home Audio Divisie over te nemen.

Medio mei kondigde Sound United LLC de ondertekening aan van een intentieovereenkomst voor de overname van de consumentenaudiodivisie van Onkyo Corporation, waaronder de merken Onkyo, Pioneer, Pioneer Elite en Integra. Zoals destijds werd gedeeld, was de voltooiing van de overname onderworpen aan verschillende voorwaarden, waaronder de afronding van alle definitieve overeenkomsten, de voltooiing van een bevredigende due diligence, het verkrijgen van toegezegde financiering en diverse andere vereiste goedkeuringen.

Geen overname

Na overleg zijn beide partijen het erover eens dat het in het belang van beide organisaties is om de voorgenomen overname te beëindigen. ‘Na maanden van rigoureus werk en onderhandelingen is het duidelijk geworden dat niet alle noodzakelijke sluitingsvoorwaarden op bevredigende wijze konden worden bereikt’, zo lezen we in het persbericht van Sound United. Om te vervolgen: ‘Sound United blijft toegewijd aan haar missie: ‘Bring joy to the world through sound’. We zullen deze missie voortzetten door autonome groei met onze bestaande merken en door opportunistische acquisities die ons in staat stellen de consument beter van dienst te zijn’. Overigens heeft het bedrijf al een scala aan topmerken onder z’n vleugels. Het gaat dan om Denon, Marantz, Polk Audio, Definitive Technology, HEOS, Classé en Boston Acoustics.