13.9 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi Technics: er komt geen goedkopere SL-1200

Technics: er komt geen goedkopere SL-1200

1
Technics: er komt geen goedkopere SL-1200

Technics heeft laten weten dat de prijs van de SL-1200 DJ-serie niet naar beneden gaat, goedkoper zijn de platenspelers simpelweg niet te maken.

Op What Hifi staat een uitgebreid artikel over de Technics SL-1210 MK7 draaitafel, die op Ibiza uitgebreid werd voorgesteld. Voorafgaand aan het clubseizoen van volgend jaar, vanzelfsprekend. Voor high-end begrippen is die speler eigenlijk helemaal niet zo heel duur, met een prijskaartje van £799 (het Amerikaanse model in de vorm van de SL-1200 MK7 kost $999). In het DJ-wereldje – en dan zeker van de hobby- en thuisdraaiers – blijkt het getuige toch wat teleurgestelde fans best een smak geld. Zeker als je bedenkt dat je om fatsoenlijk te kunnen DJ’en niet een maar twee van die spelers nodig hebt.

Nieuwe speler op stapel?

Toch laat Technics weten dat de prijs van beide ‘1200’s’ niet omlaag zal gaan. De kwaliteit staat volgens European Product Manager Frank Balzuweit hoog in het vaandel. En dus kan er niet bezuinigd worden op het apparaat. Bovendien wil Technics met de nieuwe 1200-serie apparaten op de markt brengen die het over 20 jaar nog net zo goed doen als nu. En daar is natuurlijk ook wel wat voor te zeggen. En – zoals gezegd – voor high-end begrippen valt de prijs eigenlijk best mee. Dat blijkt ook uit de de enorme belangstelling van professionals wereldwijd; feitelijk kan Technics de vraag momenteel niet eens bijbenen. Wel liet Balzuweit doorschemeren dat er mogelijk nog een platenspeler gaat uitkomen die ligt tussen de SL-1200G van £2999 en de SL-1500C van £899. Maar zeker is dat vooralsnog allerminst. Een en ander zal zeker ook afhangen van of de ‘vinylgekte’ door blijft gaan.

1 REACTIE