17.9 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi 8MM Audiolab presenteert LINGA luidsprekers

8MM Audiolab presenteert LINGA luidsprekers

0
8MM Audiolab presenteert LINGA luidsprekers

De nieuwste incarnatie van het Litouwse 8MM Audiolab is de LINGA luidspreker, een slanke en hoge vloerstaander met een strak uiterlijk.

De nieuwe LINGA luidsprekers van 8MM Audiolab zijn slank en hoog. Twee meter hoog om precies te zijn. Volgens de fabrikant leverde die hoogte ‘verbeterde doelgevoeligheid op en kunnen veel grotere luisterruimtes bediend worden met substantiële geluidsniveau’s en een minimum aan vervorming’. Naast een hoorn waveguide treft u 10 drivers met extreem lage vervorming aan en een precies werkend passief crossover-filter, zo laat 8MM Audiolab weten. Daarnaast is het geluid ‘aanpasbaar aan ruimte en persoonlijke smaak’. Over die feature ontbreekt verdere info, maar gezien de prominent aanwezige draaischakelaar op de achterkant – voorzien van de tekst HF Energy – gokken we dat het dan gaat om het finetunen van de hoge frequenties in het audiospectrum.

Zelf luisteren in Warschau

De 8MM Audiolab LINGA heeft een minimalistisch design. Daardoor zijn ze – ondanks hun hoogte – opvallend onopvallend. Mocht u ze zelf eens willen beluisteren, dan kan dat op de Audio Video Show in de Poolse hoofdstad Warschau. Op dat groots opgezette evenement treft u niet alleen een compleet voetbalstadion gevuld met onder meer high-end audio aan, maar ook een koppel hotels waarvan de kamers omgetoverd zijn tot luister- en kijkruimten. Dit jaar kunt u van 8 tot en met 10 november terecht op de groots opgezette show. Naast de in onze contreien bekende merken treft u er ook veel moois aan uit – natuurlijk – Polen zelf en diverse andere midden- en Oost-Europese landen. En geloof ons: ze maken daar verdraaid leuke dingen op audiogebied.