Amazon Music free langzaam aan op meer apparaten

0
Amazon Music

Amazon Music free, ofwel de gratis tak van deze muziekdienst, was tot voor kort alleen te beluisteren op de Echo-apparaten van de leverancier zelve. Dat gaat veranderen.

In de VS, Engeland, Duitsland en Oostenrijk kan iedereen die het wil voortaan op zo ongeveer elk denkbaar apparaat naar Amazon Music free luisteren. Voorheen was de gratis variant van de muziekdienst alleen op de Amazon Echo beschikbaar. Ook luisteren via de Fire TV of simpelweg een browser is in de genoemde landen nu echter een optie. Of en wanneer deze mogelijkheid ook in onze contreien beschikbaar komt is afwachten. Maar de ervaring leert dat elders doorgevoerde vernieuwingen uiteindelijk ook in de lage landen beschikbaar komen. Maar soms moet u dan wel wat extra geduld incalculeren.

Commercials

Het is natuurlijk niet voor niets dat Amazon Music z’n gratis tak van de muziekstreamingdienst makkelijker bereikbaar wil maken. Spotify’s gratis streams zijn immens populair, bijvoorbeeld. En alleen daarom al is het interessant om een stukje van die markt mee te proberen pakken. Want gratis is ook maar weer relatief. Dankzij geïnjecteerde commercials verdient Amazon Music onder de streep vanzelfsprekend ook aan de kosteloze variant. En daarbij geldt dus dat hoe makkelijker de onbetaalde stream beschikbaar gemaakt wordt, hoe meer mensen er gaan luisteren. En dus hoe meer advertentie-inkomsten er binnenrollen. In ieder geval is de strijd om de gratis luisterende luisteraar nu begonnen. En wellicht levert dat ooit nog eens een betere geluidskwaliteit in die hoek op ook…