20.9 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Personal Audio Bose 700 heeft probleem met loslatende verf

Bose 700 heeft probleem met loslatende verf

0
Bose 700 heeft probleem met loslatende verf

De gloednieuwe Bose 700 – toch wel het vlaggenschip van dat merk – heeft een probleem in de vorm van loslatende verf, zo ontdekte het Duitse LikeHifi.

De afgelopen juli gelanceerde Bose 700 hoofdtelefoon heeft een vervelend probleem, zo lijkt het. Het Duitse LikeHifi ontdekte samen met AUDIO TEST dat de verf van deze premium hoofdtelefoon los kan laten. Momenteel heeft de redactie van AUDIO TEST de Bose 700 op de redactie in gebruik om het draagcomfort goed te kunnen beoordelen. In ieder geval bij het zilvergrijze model zijn problemen met de verf (of beter: de hechting daarvan) ontdekt. Aan LikeHifi heeft Bose inmiddels toegegeven dat er inderdaad verfproblemen zijn. Volgens de fabrikant wordt er door een team van technici hard gewerkt aan een oplossing van het probleem. Tegelijkertijd wordt – in ieder geval voor Duitsland – beloofd dat klanten die ook last hebben van loslatende verf van de 700, hun geld terug kunnen krijgen of kiezen voor een nieuwe hoofdtelefoon. En dan hopelijk eentje zonder hetzelfde euvel.

Herfst, de speakers vallen uit het plafond

Hoe grootschalig de ‘bug’ betreffende de loslatende verf is, is nog niet bekend. Overigens – zo lezen we in hetzelfde hierboven gelinkte artikel – is het niet het eerste probleem dat Bose trof de afgelopen weken. Bij een serie FreeSpace DS 40F inbouwluidspreker kunnen tijdens de montage onderdelen afbreken, waardoor de luidspreker valt. Niet prettig om zo’n ding op uw hoofd te krijgen natuurlijk. Bose zelf geeft aan dat er inmiddels 29 gevallen van vallende speakers bekend zijn, waarbij één persoon gewond raakte.