20.2 C
Haarlem
woensdag, juni 7, 2023
Home Streaming Audio Deezer HiFi nu ook op uw smartphone

Deezer HiFi nu ook op uw smartphone

0
Deezer HiFi nu ook op uw smartphone

Streamingdiensten zetten groots in op hi-res streaming (al was het maar omdat daar meer aan te verdienen valt), zo ook Deezer.

De 52 miljoen verliesvrije tracks van het Franse Deezer kunnen nu ook mobiel beluisterd worden. Eerst kon dat alleen op de desktop, maar nu dus overal. Wel geldt dat de uiteindelijke geluidskwaliteit natuurlijk afhankelijk is van de maximale resolutie en samplefrequentie waar de DAC in uw telefoon mee overweg kan. Echter: in het geval van Deezer is wat dat betreft niet echt een probleem te verwachten, want de hi-res tracks bij deze muziekdienst worden in een kwaliteit van 44,1 kHz / 16 bit gestreamd. Echt hi-res is het dus niet, wel ongecomprimeerd. En is die DAC in uw smartphone van geen al te beste kwaliteit, dan is een externe (portable) DAC die beter presteert een pre. Zoals bijvoorbeeld Audioquest’s Dragonfly Cobalt, of een van de goedkopere uitvoeringen.

Duurder

Ongecomprimeerd streamen bij Deezer is onderdeel van het HiFi-abonnement dat €19,99 per maand kost. Min of meer vergelijkbaar met de concurrentie. Volgens Deezer zijn 45% meer mensen (over een onbekende tijdsperiode) toegetreden tot het Hifi-abonnement. Daarvoor krijgt u ook toegang tot de huiseigen ‘360 Reality Audio’-tracks die voor een onderdompeling in rondom-geluid moeten zorgen. Mooi dat lossless meer en meer de norm begint te worden. Maar wel jammer dat streamen daardoor steeds duurder wordt. We zijn benieuwd of er in navolging van Qobuz ook nog meer diensten volgens die hun lossy streams helemaal over boord gooien. Die kans bestaat natuurlijk, want de verliesvrije streams leveren onder de streep beduidend meer op. Kortom: is het alleen liefde voor hires muziek die hier speelt, of is er meer…?