13.5 C
Haarlem
woensdag, juni 7, 2023
Home Hi-Fi DS Audio ION-001: ioniseer uw platen

DS Audio ION-001: ioniseer uw platen

1
DS Audio ION-001: ioniseer uw platen

Tijdens het plaatjes draaien bouwt zich een statische lading op, (met name) veroorzaakt door de naald die over het vinyl glijdt. De DS Audio ION-001 rekent daarmee af.

Voor de echte puristen geldt dat het altijd beter kan. Zo ook met de geluidskwaliteit van vinyl. Liefst voorkom je zoveel mogelijk storende invloeden. Schoonhouden van de platencollectie is daarbij van belang, stof is funest. Maar ook statische lading zorgt voor een degradatie van de geluidskwaliteit. Die lading wordt opgebouwd door bijvoorbeeld het glijden van de naald door de groeven, of wrijving van de vinylplaat in de lucht. Om opbouw van statische lading te voorkomen en elimineren heeft de Japanse cartridge-fabrikant DS Audio een aardige accessoire in de vorm van de ION-001 uitgebracht. Het apparaat zendt een stroom aan positieve en negatieve ionen uit, afkomstig uit een tweetal ventilatiegaten. Die ionenstroom moet die statische elektriciteit dus neutraliseren en verwijderen volgens de fabrikant.

Ventilatorloos

Het ionen-torentje is zo ontworpen dat het met een flinke hoeveelheid draaitafels werkt. Een ventilator ontbreekt in de DS Audio ION-001, wat betekent dat u niet bang hoeft te zijn voor storende bijgeluiden. De speciaal voor de ionengenerator ontworpen voeding voorkomt een overschot aan ionen, die immers oxidatie zou kunnen veroorzaken. Het kleinood verwisselt van eigenaar voor een bedrag van £1500 Britse Ponden.

1 REACTIE