13.6 C
Haarlem
vrijdag, juni 9, 2023
Home Hi-Fi EternalArts brengt cd-speler met DAC én buizen uit

EternalArts brengt cd-speler met DAC én buizen uit

0
EternalArts brengt cd-speler met DAC én buizen uit

EternalArts presenteert de nieuwe Digital Player DP MKII, een cd-speler en DAC tegelijk. Bijzonder detail: in de uitgangstrap treft u buizen aan.

De cd is nog altijd geliefd bij velen, al was het maar omdat er nog maar al te vaak een flinke berg van de ‘zilveren schijfjes’ is te vinden in het huis van de gemiddelde muziek- en audioliefhebber. De nieuwe Digital Player DP MKII van EternalArts biedt hulp bij het afspelen van die verzameling. Tegelijkertijd slaat de cd-speler annex DAC ook een brug naar andere digitale bronnen dankzij de ingebouwde en van buitenaf toegankelijke DAC. En als we het dan toch over bruggen hebben: het apparaat slaat óók een brug tussen oud en nieuw dankzij de buizen die zijn toegepast in de uitgangstrap.

Lange levensduur buizen

Het EternalArts multi-talent is voorzien van een speciaal voor audio bedoeld loopwerk. Het betreft hier dus geen universeel loopwerkje dat bijvoorbeeld ook in pc’s of laptops en dergelijke toegepast wordt. Als DAC voor de cd-speler wordt een Burr Brown PCM 1796 ingezet, het ‘losse’ DAC-deel wordt verzorgd door de Wolfson WM8805. Via USB, coax of optisch koppelt u een digitale bron aan de nieuwe EternalArts Digital Player DP MKII. De maximale kwaliteit bedraagt dan 192 kHz / 24 bit. In de op buizen gebaseerde eindtrap is de zeer ruisarme triode PC86 gebruikt. De buizen zijn kanaalgescheiden opgesteld in keramische voetjes. Dankzij uitgekiende voedingsspanningen bedraagt de levensduur van de buizen volgens de fabrikant meer dan 10.000 uur. De Digital Player DP MKII van EternalArts is op moment van schrijven nog niet op de site van de fabrikant zelve te vinden, wel leest u er meer over in dit bericht van het Duitse Fidelity Magazin. Daar is ook de screenshot bovenaan dit artikel van afkomstig!