28.3 C
Haarlem
zaterdag, juni 10, 2023
Home Hi-Fi Rotel brengt drie nieuwe Michi versterkers uit

Rotel brengt drie nieuwe Michi versterkers uit

0
Rotel brengt drie nieuwe Michi versterkers uit

Rotel heeft Michi nieuw leven ingeblazen en brengt gelijk maar drie verschillende versterkers uit die onder deze vlag vallen.

De nieuwe Rotel Michi versterkers zijn per direct verkrijgbaar. Het zijn allen high-end exemplaren en hun naam is afkomstig van de door Rotel uitgebrachte high-end componenten in de jaren negentig van de vorige eeuw. Het familiebedrijf vond het tijd om weer mee te gaan draaien in deze tak van sport, en dus zijn er nieuwe Michi’s verschenen. Ten eerste is er de P5 Control Amplifier, een klasse A voorversterker. Deze beschikt behalve over ‘reguliere’ analoge en digitale ingangen ook over een MM en MC-ingang. Een tweetal AKM 32 bits DAC’s verzorgen de digitaal naar analoog conversie. Maar liefst 17 verschillende gereguleerde voedingsbronnen leveren hun spanningen aan de circuits van dit apparaat. Twee ringkerntrafo’s verzorgen de voedingen dan weer. Op de rol staat overigens nog MQA dat binnenkort moet verschijnen, zodat hires streaming mogelijk wordt.

Mono of stereo, dat is de vraag

Op de Rotel P5 voorversterker kunt u naar keuze een van beide nieuwe Michi eindversterkers aansluiten. Daarbij kunt u gaan voor de S5 stereo versterker of de M8 monoversterker. Waar u er dan uiteraard twee van nodig hebt om stereogeluid ten gehoren te brengen. Beide versterkers zijn als klasse AB opgebouwd en leveren een vermogen van 500 Watt in 8 Ohm (800 W in 4 Ohm) in geval van de S5 of 1080 Watt in 8 Ohm (1800 W in 4 Ohm) als het gaat om de M8. Een set 2200VA ringkerntrafo’s verzorgt de voeding in beide versterkers. Blijft zoals altijd over de prijs. Voor de Rotel P5 voorversterker betaalt u £3299, de S5 haalt u voor £5399 in huis en de M8 monoversterker kost £5399 per stuk of £10798 voor een paartje.