SOtM presenteert sPA-1000 versterker

0
SOtM

De nieuwe sPA-1000 van SOtM is een volledige gebalanceerde klasse D eindversterker, voorzien van voedingsspanninsstabilisatie.

Hoewel de SotM sPA-1000 een klasse D versterker is, presteert deze volgens de fabrikant als een klasse A/B-versterker. Het maximale uitgangsvermogen dat de nieuweling kan leveren bedraagt 200 Watt per kanaal, in 4 Ohm. U kunt kiezen uit zowel gebalanceerde als ongebalanceerde ingangen. Inwendig is de versterker volledig gebalanceerd opgebouwd. Het betreft hier trouwens een échte eindversterker, voor volumeregeling en dergelijke dient u gebruik te maken van een losse voorversterker.

Voeding met actieve ruisonderdrukking

Het frequentiebereik van de SOtM sPA-1000 loopt van 20 Hz tot 40 kHz. De voeding is beschermd door een actieve ruisonderdrukking, tegelijkertijd wordt een ‘high precision amplifier power regulator’ ingezet. Ofwel: een voeding met een uiterst nauwkeurig geregelde uitgangsspanning. Deze moet het ‘pompgedrag’ (en daaruit volgende voedingsspanningsfluctuaties) tegen gaan dat door de belasting (in de vorm van de aangesloten luidsprekers) wordt veroorzaakt. De spanningsregelaar wordt trouwens weer voorzien van de benodigde spanning door een stevige high current-ringkerntrafo. Praktisch is de kortsluitbeveiliging op de uitgangen, zodat uw kostbare versterker heel blijft als er eens iets verkeerd gaat aan die kant. Verder is voorzien in een trigger-aansluiting. Qua afwerking van de SOtM sPA-1000 kiest u uit de kleuren zwart of zilver en u betaalt er $3500 Amerikaanse dollar voor.