11.2 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Hi-Fi TAD Excalibur Platinum/Silver MC Element

TAD Excalibur Platinum/Silver MC Element

0
TAD Excalibur Platinum/Silver MC Element

TAD presenteert de Excalibur Platinum/Silver, een MC-element met een mythische naamgeving die alleen daardoor al verwachtingen wekt.

De echte vinylliefhebber probeert steeds weer het onderste uit de kan te halen qua geluidskwaliteit. Een tamelijk essentieel onderdeel benodigd voor de geluidsweergave vanaf vinyl is het element. TAD heeft een nieuw exemplaar uitgebracht met de ronkende naam Excalibur Platinum/Silver. Onderdeel overigens van de Excalibur serie. Daarin treft u MC-elementen aan in een low-output als high-output varianten. Die laatste categorie laat zich in veel gevallen ook moeiteloos aan een MM-ingang koppelen, mocht u dat willen. Het nieuwe topmodel in deze serie Van TAD is dus in ieder geval de Excalibur Platinum/Silver. Dit is een low output-model, voorzien van een echte natuurdiamant. Een naald geslepen als ‘micro ridge’ moet zorgen voor rust in het opgepikte geluid.

Hoge tonen

De naaldhouder is gemaakt van boor, een bijzonder stijf en verliesarm materiaal. Extra kleine en lichte spoelen gecombineerd met een sterke magneet moeten garant staan voor een nauwkeurige reproductie van de hoge tonen, zo meldt TAD. Het frequentiebereik loopt van 10 Hz tot 40 kHz en de kanaalscheiding bedraagt 25 dB bij 1 kHz. De aanbevolen naalddruk is 2 gram en het element zelf weegt in totaal maar 4 gram. U betaalt voor het TAD Excalibur Platinum/Silver MC-element €1299.