13.6 C
Haarlem
vrijdag, juni 9, 2023
Home Hi-Fi Brainpower presenteert nieuw album op cassette

Brainpower presenteert nieuw album op cassette

0
Brainpower presenteert nieuw album op cassette

Die hang naar rauwe retro blijft toch bijzonder, deze keer is het rapper Brainpower die een album – exclusief – op cassette uitbrengt.

Rapper Brainpower brengt zijn nieuw album The best of Brainpower exclusief en alleen op cassette uit. Ook dit medium is bezig aan een stevige revival en populair onder jongeren. En daarmee gokken we op de groep hipsters en millennials die nu wel eens zelf willen beleven wat pa en ma vroeger aan muziekbeleving deden. Nu past dit magnetische medium trouwens best bij rappers. Wie kent immers niet de iconische beelden uit met name de jaren tachtig van de vorige eeuw, waarbij liefhebbers van dit genre met gigantische gettoblasters op de schouder het straatbeeld opfleurden. De hoofdtelefoon was in die dagen zéker niet gemeengoed en iedereen moest dus fijn meegenieten. Toegegeven: het geluid uit die apparaten klonk nog altijd beter dan het blikkerige gekraak uit smartphones waarop ‘de jeugd van vandaag den dag’ ons meent te moeten trakteren.

Nummer 75

Hoe dan ook, Brainpower brengt dus een nieuwe single en een nieuw album uit. ‘1999-2019’ biedt een terugblik op een inmiddels alweer twintig jaar durende carrière. Verder is er een videoclip verschenen, die alle hoogtepunten uit die afgelopen decennia toont. Overigens is het de 75ste single die Brainpower uitbrengt die als openingstrack fungeert op het cassette-album. Daarmee gaan oud en nieuw dus hand in hand. Zie voor meer informatie de website van de rapper en dit artikel van RTL Boulevard.