15.3 C
Haarlem
zondag, juni 4, 2023
Home Hi-Fi In Memoriam – Ken Ishiwata (’47 – ’19)

In Memoriam – Ken Ishiwata (’47 – ’19)

2
In Memoriam – Ken Ishiwata (’47 – ’19)

Vandaag is ons het verdrietige nieuws bereikt dat Ken Ishiwata op 25-november in zijn woonplaats in België is overleden. Ken Ishiwata is meer dan 40 jaar lang het boegbeeld geweest van Marantz. Hij is uiteindelijk 72 jaar geworden. 

Ken heeft bij de introductie van de KI-Ruby uitgelegd waarom hij dit model heeft geïntroduceerd én eerder heeft hij ook zijn loopbaan doorgenomen bij de introductie van dat model. 40 jaar is een lange tijd. En niet geheel verwonderlijk komen er oude merken, modellen en grootheden uit de industrie langs. Uiteindelijk komt Ken terecht bij Marantz. En komen bekende modellen als de CD63 en PM66 KI Signature langs. Destijds zeer bijzondere speciale modellen.

De Sound

We mogen gerust stellen dat Ken Ishiwata een grote stempel heeft gedrukt op Marantz en in zekere zin ook de Marantz-sound heeft vormgegeven. Niet voor niets is hij later ook de Brand Ambassador van Marantz geworden. Immers: wie beter dan Ishiwata kan vertellen waar Marantz voor staat als hij zo lang aan het roer heeft gestaan van de productontwikkelingen. En de ‘bijzondere modellen’ als de diverse KI-signatures.

Het is een waar verlies voor de industrie. Moge hij op de jachtvelden eeuwig genieten van goede muziek…

40 jaar Marantz – Ken Ishiwata

Marantz Ruby demo – Ken Ishiwata

2 REACTIES