19 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi Merill Audio presenteert Master Tape Head voorversterker

Merill Audio presenteert Master Tape Head voorversterker

0
Merill Audio presenteert Master Tape Head voorversterker

De Merill Audio Master Tape Head Preamplifier is speciaal bedoeld voor bandrecorders (ofwel ‘reel-to-reel’ apparaten) en wordt rechtstreeks aan de kop gekoppeld.De nieuwe Master Tape Head Preamplifier van Merill Audio is een doorontwikkelde versie van voorganger Tape Head Preamplifier. Het idee erachter is echter ‘t zelfde gebleven. U koppelt deze voorversterker rechtstreeks aan de kop van een bandrecorder. De voorversterker levert volgens de fabrikant een sterk verbeterde geluidskwaliteit op ten opzichte van een in zo’n recorder gebouwd exemplaar. Het apparaat werkt naadloos samen met (met name) de Ampex ATR 100, 102 en 104 serie, maar ook de Otari MTR’s. Merill Audio levert desgewenst een uitbreidingskaartje dat zo in de Ampex ATR 100 geprikt kan worden. Daarmee tapt u het ‘kopsignaal’ rechtstreeks af, om vervolgens door te voeren naar de Audio Master Tape Head Preamplifier. Gemak dient de mens!

Aanraakscherm

De Merill Audio Master Tape Head Preamplifier is voorzien van een display waarop onder meer VU-meters getoond worden, handig voor calibratie. Verder zijn allerlei zaken als bijvoorbeeld hoge frequentie-afhandeling, kanaalbalans en uitgangsniveau naar wens instelbaar. De maximale versterking bedraagt 71 dB, instelbaar vanaf 0 dB. Verder zijn zes snelheids- en equalizer presets beschikbaar. Instellen van de voorversterker werkt eenvoudig, dankzij het 5 inch capacitieve aanraakscherm. De behuizing bestaat uit een rosé-goudkleurig front en zwart chassis. De voeding wordt verzorgd door de Kratos II externe voedingsunit. U betaalt voor deze tape-voorversterker $15000 Amerikaanse dollars.