10.7 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Streaming Audio Qobuz beschikbaar voor Cambridge Audio muziekspelers

Qobuz beschikbaar voor Cambridge Audio muziekspelers

0
Qobuz beschikbaar voor Cambridge Audio muziekspelers

Streamingdienst Qobuz is beschikbaar voor de muziekspelers van Cambridge Audio. Altijd handig en streamen dus maar, zouden we zeggen.

Qobuz streamt hi-res audio en dat kunt u nu ook beluisteren op de muziekspelers van Cambridge Audio. Feitelijk verloopt het via de app van de fabrikant, StreamMagic (beschikbaar voor iOS en Android). De spelers waarbij Qobuz nu beschikbaar is zijn feitelijk de topmodellen Azur 851N, Edge NQ en CXN (v2). U moet overigens wel ook een firmware-update uitvoeren van de betreffende spelers alvorens het streamen kan beginnen. Die update wordt u netjes aangeboden zodra u de app start. De genoemde muziekspelers ondersteunen alle kwaliteiten die Qobuz qua hi-res in de aanbieding heeft, van 320 kbps (nou ja, dat is dan het beste wat er op lossy vlak beschikbaar is tenminste…) tot en met 24 bit / 192 kHz.

Keuze genoeg aan muziek

Qobuz heeft 40 miljoen tracks in cd-kwaliteit voor z’n abonnees klaarstaan. Twee miljoen hi-res tracks verdeeld over elk denkbaar genre staan eveneens in de bibliotheek. Kortom: meer dan genoeg potentieel luisterplezier bij deze Franse streamingdienst lijkt ons. In ieder geval goed om te zien dat bezitters van de genoemde Cambridge Audio muziekspelers er weer een bron bij hebben gekregen om uit te putten. Want uiteindelijk gaat het onder de streep bij hi-end toch vooral om genieten van muziek!