Saturnus als platenspeler: groovy!

0
Platenspeler

Deze door Elham Mirzapour ontworpen platenspeler is overduidelijk gebaseerd op Saturnus. Of een vliegende schotel. In ieder geval iets spacey.

Bij What Hi-Fi vonden we een bericht over de alleraardigste nieuwe platenspeler van productontwerper Elham Mirzapour. En What-Hifi vond het ding weer bij Yanko Design (zie screenshot bovenaan dit artikel). Hoe dan ook, de platenspeler is te leuk om u te onthouden. Het idee is dat de halve bol in het midden Saturnus voorstelt en het kleine bolletje – dat het cartridge verbergt – de grootste maan van deze planeet, Titan. En o ja, die halve bol in het midden – Saturnus dus – fungeert tevens als speaker.

Plaat wordt ring

Om een plaat af te spelen tilt u Saturnus met Titan daaraan vast op. Plaats vervolgens een plaat op de basis en zet Saturnus en Titan weer terug. Inderdaad: nu heeft de planeet ook ringen, gevormd door de plaat. Zet de naald aan het begin van de plaat, zet de speler aan en druk op de afspeelknop. Enig probleem is dat er nergens een prijs van dit hebbeding van jewelste is te vinden. En of en wanneer het voor ons eenvoudige lieden leverbaar gaat worden. Desondanks alvast leuk om naar te kijken, deze wel heel creatief ontworpen platenspeler!