13.9 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi Schiit presenteert betaalbare hoofdtelefoonversterkers

Schiit presenteert betaalbare hoofdtelefoonversterkers

0
Schiit presenteert betaalbare hoofdtelefoonversterkers

Het Amerikaanse Schiit heeft twee nieuwe hoofdtelefoonversterkers uitgebracht: de Magni 3+ en de Magni Heresy. De keuze is aan u: discreet of met opamps.

Schiit is een paar maanden geleden begonnen met project Thunderdome. Het idee daarvan is dat ‘t met regelmaat verrassende, nieuwe ontwerpen uitbrengt tegen een leuke prijs. De apparaten die ‘t meest geliefd blijken bij klanten blijven in productie, het andere probeersel verdwijnt uiteindelijk weer. Dat laatste hoeft natuurlijk zeker niet te betekenen dat zo’n minder populair apparaat in de categorie ‘rommel’ valt, maar meer dat consumenten blijkbaar vallen voor iets anders. Hoe dan ook, het is nu de beurt aan twee nieuwe en gelijk geprijsde hoofdtelefoonversterkers. Zowel de Schiit Magni 3+ als de Magni Heresey kost €129, dus dat valt sowieso mee. Het belangrijkste interne verschil tussen beide apparaten is dat de Heresy is opgebouwd rondom op-amps en de Magni 3+ met discrete componenten.

Onhoorbare ruis

Volgens Schiit leveren beide nieuwelingen een uitgangsvermogen dat 200% hoger ligt dan bij andere instap-hoofdtelefoonversterkers. De Magni 3+ is een ‘serieuze verkleinde speaker-versterker voor hoofdtelefoons’, zo meldt de fabrikant. De THD+N onder belasting ligt 10 tot 15 dB onder het niveau van de vorige Magnis. En omdat Schiit zo eens wilde kijken wat er met opamps nog meer te bereiken was, is het ze gelukt om dat getal met nog 6 tot 8 dB te verminderen bij de Magni 3+. Beide versterkers leveren een vermogen van maximaal 2,4 Watt RMS in 32 Ohm. De ruisvloer ligt zo laag dat er zelfs met extreem gevoelige in-ears geen spatje ruis te horen is, zo beloven de makers. Voor als u niet kunt kiezen is er de optie om beide hoofdtelefoonversterkers tegelijk aan te schaffen; na 30 dagen retourneert u de variant die u ‘t minst bevalt. Kopen doet u trouwens op de Europese website van de fabrikant.