11.6 C
Haarlem
donderdag, juni 8, 2023
Home Hi-Fi Synergistic Research Orange Fuses, high-end zekering

Synergistic Research Orange Fuses, high-end zekering

1
Synergistic Research Orange Fuses, high-end zekering

Voor velen begint een goede high-end installatie al bij de de netspanning, die dan vanzelfsprekend even netjes gezekerd hoort te zijn. Met een zekering van Synergistic Research bijvoorbeeld.

Niets levert zoveel discussie als high-end op. En velen gaan tot het naadje om het allerbeste uit hun geluidsinstallatie te halen. Een goede, ruis- en storingsvrije voedingsspanning is daarbij een goed uitgangspunt. Tegelijkertijd moet – ook wettelijk – aan de veiligheid worden gedacht. Het betekent dat audio-apparatuur (en vooral de voedingen) veelal voorzien zijn van een zekering. Standaard zekeringen corroderen na verloop van tijd mogelijk, wat voor een degradatie van de binnenkomende netspanning kan zorgen. Vandaar dat er audio-grade zekeringen op de markt zijn die geoptimaliseerd zijn voor high-end. Ronald Kemp van het Amsterdamse Kemp Elektroniks stuurde ons een persbericht met daarin de volgende tekst: ‘Vandaag de dag is iedere A/V liefhebber zich er wel van bewust dat audio-grade zekeringen pure noodzaak zijn om het uiterste uit hun apparatuur te halen. Veel accessoirefabrikanten springen hier op in, maar vriend en vijand zijn het er toch wel over eens dat de Synergistic Research Orange Fuses de nieuwe referentie zijn’.

30 dagen niet goed, geld terug

Kemp vervolgt: ‘159 Euro voor een zekering lijkt kostbaar, maar als je het vergelijkt met andere upgrades die eenzelfde resultaat kunnen bewerkstelligen, dan kom je al gauw boven de 1000 Euro uit. Wij zijn zo overtuigd van de kwaliteit van de Orange Fuses dat wij u een onvoorwaardelijke: “30 dagen – niet goed geld terug” garantie geven’.

1 REACTIE

  1. De purple fuses zijn extreem goed. Ik heb inmiddels 3 orange fuses vervangen voor de purple. Ik vond de oranje zekeringen al met grote afstand de beste zekering die ik gehoord had. In het verleden wel van alles geprobeerd en getest. Vaak bracht een zekering wel een verbetering van zeg 1 a 2%. Met meerdere zekeringen kon je dan vaak wel een mooi verschil bereiken. In mijn systeem bracht 1 orange fuse al een groter verschil dan al mijn eerder geplaatste zekeringen bij elkaar. Nu blijkt dat met de purple er weer een flinke factor is t.o.v. de orange.

    Vaak wordt er bij zekeringen gedacht dat een smeltdraad altijd minder klinkt dan een draad en dat de overgangsweerstand ook een negatief effect heeft. Logischer wijs is hier natuurlijk geen spelt tussen te krijgen, maar er zijn andere aspecten die over het hoofd gezien worden. De purple fuse laat dit duidelijk horen. Met de purple fuse ontstaat er op veel gebieden een duidelijke winst en alles bij elkaar is dit echt extreem te noemen. Denk aan winst in dynamiek, detaillering, enorme noise onderdrukking, meer analoog, meer organische klank, snelheid, kracht.. etc.

    Ik heb met 3 zekeringen t.o.v. de orange een waanzinnige winst behaald!