10.7 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Streaming Audio Tidal voegt Dolby Atmos muziek toe aan assortiment

Tidal voegt Dolby Atmos muziek toe aan assortiment

0
Tidal voegt Dolby Atmos muziek toe aan assortiment

Tidal biedt voor de abonnees van het duurste abonnement per direct een extraatje in de vorm van nieuwe Dolby Atmos muziek.

Hebt u behoefte aan nóg een extra dimensie in uw muziek, dan is er Dolby Atmos Music. We schreven er al eerder over en merkten toen op dat er nog maar weinig tracks waren die gebruik maakten van de extra diepte (of hoogte, zo u wilt). Het idee is dat er vanaf volgend jaar in snel tempo nieuwe Atmos-tracks bij moeten komen. En dat zal een mix van oude en nieuwe muziek zijn. Waarbij de magie bij de oude nummers vooral aan de (al dan niet virtuele) mengtafel gerealiseerd wordt. Bij nieuwe opnamen kan in theorie natuurlijk van een ‘echte’ hoogtemicrofoon gebruik gemaakt worden. Onder meer via Tidal zijn de ‘ultieme’ surround-tracks nu te beluisteren.

360 Reality Audio

Voor Tidal betekent het in ieder geval weer een extra ‘onderdompelend’ geluidsformaat. Naast nu Dolby Atmos Music ondersteunde de streamingdienst immers al Sony 360 Reality Audio. Nu wordt het afwachten of surroundgeluid in alle richtingen echt gaat aanslaan, of dat het een een niche blijft voor een selecte groep liefhebbers. Van bijvoorbeeld live concerten, waarbij het trucje best eens heel aardig kan klinken. Kortom: top of ‘flop’ a la 3D tv: leuk voor af en toe maar vermoeiend voor elke keer opnieuw. Overigens: voor het afspelen van de nieuwe Dolby Atmos-tracks hebt u wel een ‘ontvanger’ nodig die hiermee eveneens overweg kan.