12.2 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Hi-Fi Vincent PHO-300 phono-voorversterker

Vincent PHO-300 phono-voorversterker

1
Vincent PHO-300 phono-voorversterker

Voor een ieder die op zoek is naar een betaalbare phono-voorversterker is er de nieuwe Vincent PHO-300. Haal net weer wat meer uit uw vinylcollectie!

Een goede phono-voorversterker is – vanzelfsprekend – onontbeerlijk om een platenspeler goed tot z’n recht te laten komen. Dat zo’n apparaat u financieel niet de kop hoeft te kosten bewijst Vincent met de nieuwe PHO-300. Voor €299 haalt u ‘m in huis. Of beter: ze, want de voorversterker wordt vergezeld van een losse voeding. Prima natuurlijk, want juist die voeding is erg kritisch in een phono-voorversterker. Vervelende brom en ruis liggen altijd op de loer, wat door een externe voeding (mits correct ontworpen) flink voorkomen kan worden. Qua uiterlijk passen beide units perfect bij elkaar, hetgeen een aardig ‘torentje’ oplevert. Verder meldt Vincent dat er geselecteerde elektronische onderdelen van uitstekende kwaliteit zijn gebruikt in de voorversterker zelve. Dat moet garant staan voor een ruisarm uitgangssignaal.

MM en MC

De Vincent PHO-300 kan zowel met MM- als MC-elementen overweg, kwestie van omschakelen. Het betekent dat u alle kanten op kunt met het apparaat, ook in de toekomst. Het frequentiebereik loopt van 10 Hz – 20 kHz (+/- 5 dB) of 10 Hz – 50 kHz (+/- 2 dB). Zowel voorversterker als voeding zijn voorzien van een stevige aluminium behuizing en het geheel past naadloos bij de PowerLine-serie van Vincent. Op de site van de fabrikant is op moment van schrijven nog niets over de PHO-300 te vinden, maar we troffen ‘m aan bij Fidelity Online, vanwaar ook de screenshot boven dit artikel afkomstig is.