12 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Hi-Fi bFly-Audio Satellite-Q: wég met trillingen

bFly-Audio Satellite-Q: wég met trillingen

0
bFly-Audio Satellite-Q: wég met trillingen

Trillingen in audio-apparatuur kunnen vervelend zijn en uiteindelijk doorwerken in het geluid (microfonie). Een absorber als die van bFly-Audio kan dan uitkomst bieden.

Dat een mechanisch apparaat als een platenspeler veel bat kan hebben bij een stabiele ondergrond spreekt voor zich. Ook een cd-speler komt beter tot z’n recht als trillingen buiten de deur worden gehouden. Tegelijkertijd produceren die apparaten zelf ook weer vibraties die door kunnen werken naar andere onderdelen in de hifi-keten. Ook een (voor) versterker kan gevoelig zijn voor trillingen. Door microfonie kunt u ze in het beroerdste geval zelfs horen in het uitgangssignaal. Bepaalde onderdelen in een versterker werken dan als een ongewenst soort van microfoon. Hoe dan ook, een absorber kan helpen. bFly-Audio heeft er verschillende in het assortiment. De Satellite-Q-serie is een bijzondere variant!

Druk vermindert trillingen

Apparatuur wordt steeds lichter. Het betekent dat ze nog gevoeliger zijn voor trillingen en resonanties. In het geval van bijvoorbeeld een niet helemaal perfect uitgelijnde cd in een cd-speler is dat soms duidelijk hoorbaar, waarbij in het allerberoerdste geval zelfs de behuizing begint te ‘rammelen’. Precies om trillingen van die behuizingen te voorkomen heeft bFly-Audio de Satellite-Q-serie ontwikkeld. Feitelijk zijn dit gewichten, die u bovenop het te ‘onttrillen’ apparaat plaats. Ietwat vergelijkbaar met het met uw hand drukken op zo’n hoorbaar trillende dwarsligger. Maar dan permanent. De gewichten zijn voorzien van een kurkplaat in het midden, door daar het gewicht te centreren werkt het ‘t meest effectief. Prijzen van deze bFly-Audio absorbers lopen van €159 (M Basic) tot en met €299 voor de L Plus. De Plus-varianten zijn ook voorzien van een gel-pad (het rode dingetje in het midden van de kurkplaat) die volgens de fabrikant ook de lage frequenties onderdrukt. De absorbers zijn gemaakt van aluminium, zodat er geen verstoring van het magnetisch veld ontstaat.